StoryEditor
provjera spremnosti

Policijska vježba u Sarajevu: Kako spriječiti napad na Veleposlanstvo SAD-a

Piše desk  /  15.10.2021., 15:49h
U vježbi sudjeluju i pripadnici domaćih policijskih agencija

Američko veleposlanstvo u BiH domaćin je policijske vježbe koja se održava danas u Sarajevu. Vježba nosi naziv "Operation Alliance Shield", a njome se simulira situacija u kojoj je potrebna hitna reakcija u slučaju ugrožavanja Veleposlanstva i osoblja u njoj.

- Partneri koji će sudjelovati u vježbi su Direkcija za koordinaciju policijskih tijela, policija Kantona Sarajevo i ostale hitne službe, Ministarstvo unutarnjih poslova Federacije BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu. Ova vježba još jedan je primjer izvrsne suradnje između veleposlanstva i predstavnika bh. institucija koje pružaju pomoć i podršku u hitnim slučajevima. “Operation Alliance Shield” vrhunac je višemjesečne obuke i planiranja od regionalnog ureda za sigurnost američkog veleposlanstva, diplomatske sigurnosne službe State Departmenta i naših sigurnosnih partnera u BiH, priopćeno je iz Veleposlanstva, prenosi Oslobođenje

U priopćenju se navodi i što je konačni cilj ove vježbe.

- Ova zajednička vježba važna je kako bi se osigurala spremnost osoblja veleposlanstva, kao i naših partnera u BiH, povećala naša spremnost za svaku situaciju te smanjila i ublažila konfuzija i mogućnost ozljeda u slučaju budućeg, stvarnog scenarija. Također služi za uspostavu lanca zapovijedanja i kontrole te pojednostavljuje komunikaciju radi bržeg odgovora. Veleposlanstvo je već organizirala slične vježbe i ranije, i rutinski provodi ovu vrstu vježbi u svim našim misijama diljem svijeta, dodaju iz Veleposlanstva.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 09:57