Policijska akcija u Središnjoj Bosni: Pretresi i uhićenja zbog droge

travnik i busovača

Policijska akcija u Središnjoj Bosni: Pretresi i uhićenja zbog droge

ožu 28, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a proveli su još jednu uspješnu akciju u borbi protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. Akcija je provedena na području Travnika i Busovače.

Jučer su policijski službenici Sektora kriminalističke policije u ulici Stanična, općina Travnik, izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Mercedes, kojim je upravljao S.S. rođen 1979. godine, dok je na mjestu suvozača zatečen A.O. rođen 1983. godine, obojica iz Busovače. Tom prilikom u unutrašnjosti vozila pronađene su određene količine materije za koje se sumnja da se radi o opojnim drogama „kokain“, „speed“, „cannabis“ i „ecstasy“. Suvozač A.O. je dobrovoljno predao policijskim službenicima jedan pvc zamotuljak u kojem se nalazi materija za koju se sumnja da je opojna droga „cannabis“, prenosi Grad Busovača.

U nastavku aktivnosti, istog dana u mjestu Jelinak, općina Busovača, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, izvršen je pretres kuće i pratećih objekata koje koristi A.O. rođen 1983. godine. Prilikom pretresa pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga „canabis“, sjemenke „cannabisa“, digitalna vaga, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

U suradnji s nadležnim županijskim tužiteljstvom, osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Dnevnik.ba

#3 234AdSense