Article_Top_970x250

Policija ŽSB istražuje 9 slučajeva: Lažni radnik "Telemacha" pljačka umirovljenike

središnja bosna

Policija ŽSB istražuje 9 slučajeva: Lažni radnik "Telemacha" pljačka umirovljenike

velj 08, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Predstavljajući se kao radnik kablovske kompanije „Telemach“, muškarac 30-ih godina operira po Srednjobosanskoj županiji i pljačka, uglavnom, osobe starije životne dobi.

Naime, kako je za Avaz.ba potvrdio Hasan Hodžić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova ŽSB (MUP ŽSB), u periodu od 19. siječnja do 2. veljače ove godine, samo Novotravničani su prijavili šest prevara, dok je travnička policija evidentirala šest slučajeva, prenosi Radio Vitez.

– Šest slučajeva prijavljeno je PS Novi Travnik u periodu od 19. siječnja do 2. veljače, a tri su prijavljena travničkoj policiji. Mi aktivno radimo na pronalasku počinioca, a obaviještene su i druge stanice da obrate pažnju na slična djela – rekao je Hodžić.

“Modus operandi”, neslužbeno saznajemo, uvijek je isti – u stan ili kuću uđe predstavljajući se kao radnik kablovske kompanije, a s obzirom na to da bira samo osobe starije životne dobi koje žive same, žrtvu ostavi kod modema da provjerava gore li lampice, dok on pretresa stvari po kući.

Policiji problem stvara što ne znaju ni stvarnu štetu, s obzirom na to da su žrtve prijavljivale uglavnom krađu novca i nakita za koje su znali koliko su imali i gdje su bili, dok za druge eventualno ukradene stvari još uvijek nisu sigurni.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250