StoryEditor

Policija upala na ‘korona party‘, muškarac skrivao kokain u ustima

Piše D  /  26.10.2020., 11:10h

Naime, policija je utvrdila da je zabavu organizirao Vladimir B. (36) iz Bosanskog Broda, a pri pretresu kod njegovog sugrađanina Dragana M. u ustima su pronađene dvije plastične vrećice kokaina ukupne težine 2,4 g, pišu Nezavisne.com.

Osim toga, prilikom pretresa Danijela Đ. (38) i vozila koje koristi pronađeno je i oduzeto pet paketića kokaina ukupne težine od 6,1 g.

"Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj, u suradnji s Policijskom postajom Bosanski Brod, te uz angažiranje policijskih službenika Jedinice žandarmerije PU Doboj, Policijske postaje za sigurnost prometa Doboj, Policijske postaje Doboj 1 i Policijske postaje Doboj 2, na osnovi, naredbe Osnovnog suda Derventa izvršili su operativno taktičku mjeru i radnju – racija u sklopu koje je izvršen pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi osoba inicijala V.B. s područja općine Bosanski Brod, kao i osoba i vozila koji su zatečeni na licu mjesta", naveli su iz policije.

Dodali su da će, nakon dokumentiranja i kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužiteljstvu Doboj protiv V.B., koji je organizirao okupljanje na svom privatnom posjedu, biti dostavljen Izvještaj o izvršenim kaznenim djelima nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije i omogućavanje uživanja opojnih droga.

"Protiv osobe inicijala D.M. i D.Đ. bit će pokrenuti zahtjevi za pokretanjem prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz člana 4. Zakona o suzbijanju i sprječavanju zlouporabe opojnih droga BiH“", naveli su iz policije.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 21:28