Article_Top_970x250

Policija u Travniku upriličila uličnu akciju 'Borba protiv korupcije'

mup sbž

Policija u Travniku upriličila uličnu akciju 'Borba protiv korupcije'

pro 09, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Uličnu akciju "Borba protiv korupcije" organiziralo je danas u Travniku Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) Srednjobosanske županije (SBŽ) u povodu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije.

Građani su na postavljenom štandu imali priliku popuniti upitnike te informirati se o postupanju policije i načinima prijavljivanja korupcije.

Glasnogovornik MUP-a SBŽ-a Hasan Hodžić izjavio je medijima da je cilj današnje akcije podizanje svijesti građana o važnosti borbe protiv korupcije.

- Ukoliko građani imaju saznanja o korupciji, mogu to, kao i sve druge nezakonite radnje, prijavit u najbližu policijsku stanicu, te pozivom na broj telefona 122. Ukoliko se utvrdi postojanja osnova sumnje za djelo iz oblasti korupcije, policija poduzima mjere s ciljem dokumentiranja i dokazivanja, a slijedi podnošenje izvještaja nadležnom tužilaštvu - kazao je Hodžić.

Uličnu akciju u Travniku županijski MUP proveo je uz podršku Međunarodnog programa pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravosuđa SAD-a (ICITAP) u BiH, prenosi FENA.

Dnevnik.ba