Article_Top_970x250

Policija u Prijedoru uhvatila pijanog vozača: Imao je 4,11 promila alkohola u krvi

NESVAKIDAŠNJI SLUČAJ

Policija u Prijedoru uhvatila pijanog vozača: Imao je 4,11 promila alkohola u krvi

svibnja 05, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva/Ilustracija

Na području Prijedora je tijekom proteklog vikenda iz prometa isključeno 35 osoba koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola, a među njima je bio i vozač sa 4,11 promila alkohola u krvi.

Kako su priopćili iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske (MUP RS), tijekom posljednjeg vikenda je Policijska uprava (PU) Prijedor izvršila pojačanu kontrolu sudionika u prometu, s naglaskom na kontrolu upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, psihoaktivnih supstanci ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije ili za vrijeme vožnje.

Iz prometa je isključeno, kako su naveli, 35 vozača koji su bili pod utjecajem alkohola, a njih pet je uhićeno. Iz prometa je isključen i vozač sa 4,11 promila.

"Prilikom kontrole putničkog motornog vozila kojim je upravljao M. B. iz Prijedora, kod vozača je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u količini od 4,11 promila", obrazložili su u MUP-u Republike Srpske.

Najavili su da će i prijedorska policija i dalje, kako su naglasili, kontinuirano vršiti preglede, posebno od 6. do 8. svibnja, kada će akcent biti kontrola sudionika u prometu pod utjecajem alkohola.

Kontrola brzine kretanja vozila pomoću radarskog sistema tzv. presretač na području Prijedora vršit će se danas, 7. i 9. svibnja, priopćili su iz MUP-a Republike Srpske.

Apelirali su na sudionike u prometu da poštuju propise, a to se posebno odnosi na motocikliste, prenosi Klix.

Dnevnik.ba