StoryEditor

Policija u Indiji ubila osumnjičene za grupno silovanje

Piše D  /  06.12.2019., 11:12h

Oni su rano jutros odvedeni na mjesto zločina, gdje se sumnjalo da se dogodilo silovanje i ubojstvo, kao i na mjesto gdje je spaljeno tijelo žrtve na udaljenosti od oko pola kilometra, rekao je Shridharan, dužnosnik iz kancelarije komesara policije

Komesar policije Hyderabada VC Sajar rekao je za BBC da je policija odvela optužene na mjesto zločina da se rekonstruira što se dogodilo. Policija je pucala na njih kada su pokušali ugrabiti pištolje policajaca i pobjeći, rekao je.

Dva policajca su ozlijeđena.

Izgorjelo tijelo 27-ogodišnje žrtve pronađeno je prošlog tjedna nakon što je nestala prethodne noći. Pronalazak tijela je izazvao bijes i prosvjede širom Indije zbog navodne neaktivnosti policije.

Na vijest o tome da su osumnjičeni ubijeni, oko 300 ljudi okupilo se na mjestu zločina u Shadnagaru, gradu u državi Telangana, oko sat jugozapadno od Hyderabada, da hvale policiju zbog ubojstva osumnjičenih.

U New Delhiju su, međutim, neki promatrači osudili policijsko ubojstvo. 

"Ovaj tip pravde je lažan. Njihova ubojstva su da nas zavaraju i prekinu naše zahtjeve za odgovornost od vlade, pravosuđa i policije, i za dostojanstvo i pravdu za žene. Tražimo da se ovo detaljno ispita", rekla je tajnica Sveindijske napredne udruge žena Kawita Krishnan.

Zastupnica indijske vladajuće stranke Baratija Janata, bivša ministrica Maneka Gandhi optužila je policiju da preuzima zakon u svoje ruke.

"Oni bi svakako na sudu bili osuđeni na vješanje. Ako ćete ubiti optužene prije bilo kakvog sudskog procesa, kakva je svrha imati sudove, zakone i policiju", pitala se ona.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 08:48