StoryEditor
Sutkinje Numanović i Kojić

Policija TŽ raskrinkala sutkinje u Gradačcu: Prihvatili 16 zaštitnih mjera prema devet osoba, odbili samo zaštititi Nizamu!

Piše desk  /  17.08.2023., 11:59h

Uprava policije MUP-a TŽ oglasila se danas o dešavanjima u Gradačcu, prije svega o navodima Općinskog suda u tom gradu zbog čega nisu svirepo ubijenoj Nizami Hećimović određene mjere zaštite od nasilnika Nermina Sulejmanovića.

Kada se priopćenje bolje pogleda i iščita, dođe se do frapantnog podatka, a to je da je Općinski sud u Gradačcu prihvatio sve ranije zaštitne mjere, samo je odbio onu koju je tražila policija za teško pretučenu Nizamu, koju je nedugo zatim likvidirao nevjenčani suprug, prenosi Avaz.

 - Da je neosnovana ovako donesena odluka suda, ukazuje i činjenica da je PU Gradačac u periodu od 01.01.2023. do 31.07.2023.godine, postupajući po zaprimljenim prijavama nasilja u obitelji, Općinskom sudu u Gradačcu podnijela ukupno pet zahtjeva za izricanje 16 zaštitnih mjera prema devet lica, koji su od Suda prihvaćeni i sve predložene zaštitne mjere su izrečene - naveli su iz Uprave policije MUP-a TŽ.

Također, kako se navodi, analizom navedenih zahtjeva utvrđeno je da su sve zaštitne mjere do sada izrečene na osnovu istog obima dokaza.

- Što znači da su Sudu uz zahjteve kao dokaz za postojanje osnova sumnje da je učinjena radnja nasilja u obitelji ili prijetnja tim radnjama dostavljene službene zabilješke policijskih službenika i izjave žrtava nasilja, bez medicinske dokumentacije, izvoda iz kaznenih evidencija, svjedoka ili drugih dokaza - naveli su iz Uprave policije MUP-a TŽ.

No, ovo sutkinjama nije bilo dovoljno da zaštite Nizamu. Umjesto da prihvate grešku, sutkinja Lejla Numanović prijavila je policiju, dok je predsjednica Suda Slobodanka Kojić, tvrdila da nisu imali dokaze.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 22:55