StoryEditor

Policija traga za ubojicom: Ubio je susjeda zbog 4000 kuna duga?

Piše D  /  29.06.2019., 10:06h

Željko Melvan (38) od petka navečer osumnjičen je za ubojstvo te je policija intenzivirala potragu za muškarcem.

U petak nešto prije ponoći u splitskoj je bolnici, 48 sati nakon sukoba i teškog ranjavanja u parkiću u samom središtu grada uz Sinjsku, preminuo Vedran Marendić (53) zvani Sarun. Glavni, dapače jedini osumnjičeni za zločin je upravo Melvan, koji se u srijedu predvečer posvađao sa Sarunom te ga dva puta ubo, a potom pobjegao.

Prema izjavama svjedoka te očevidom obavljenim u malom parku uz Kruševića gumno, dvojac koji se pozna godinama se psvađao.Kako piše 24sata, informiran iz dobro obaviještenih izvora, sukob je izbio oko duga od 4000 kuna, a osumnjičeni, koji je otac četvero djece, već je neko vrijeme pokušavao doći do tog novca.

Ubo ga dva puta 

Svađa je eskalirala pa je Melvan u jednom trenutku dva puta snažno zamahnuo i ubo Marendića, jednom u bedro, no druga rana između grudnog koša i abdomena se pokazala kobnom. Melvan je nakon ranjavanja otrčao, no zadržao je prisebnost pa nije odbacio oružje koje nije pronađeno očevidom.

Bili su gotovo susjedi, Sarun je živio u blizini mjesta zločina, a Melvan koju stotinu metara dalje, u splitskom Getu. Navodno je palež Opel Corse rumunjskih registracija u vlasništvu rent-a-cara, koja je prije dva mjeseca izgorjela na gotovo istom mjestu, zapravo povezana s tom pričom o dugu. U policiji ispituju i tu verziju. Tada je “molotovljev koktel” uništio automobil, no oštećen je Sarunov Renault koji je navodno bio prava meta paljevine. Obiteljska tragedija pogodila je osumnjičenog za ovaj zločin prije 12 godina. Tada je u Getu ubijen mlađi brat Željka Melvana. Usmrtio ga je hicem iz pištolja prijatelj, slučajno, dok su se u stanu zabavljali pištoljem CZ TT kalibra 7,62.

Imaju ‘bogati‘ dosje 

Obojica su poznati pravosuđu, Marendić zbog droge, dok je Melvan imao “bogatiji” dosje s kaznenim djelima s elementima nasilja, motiviranih prvenstveno imovinskom koristi. Sarun je svojedobno bio osuđen na dvije godine i tri mjeseca zatvora zbog 20 g heroina koje je, u trenutku kada su ga policajci uhitili, skrivao u stražnjici.

Melvan pak ima seriju presuda za razbojništva, teške krađe, nanošenje ozljeda... Zbog prijetnji se našao na optuženičkoj klupi, pred tada sucem Općinskog suda Robertom Pešutićem. Iako s “bogatim” dosjeom, Melvan je dobio uvjetnu kaznu. Koju godinu kasnije taj slučaj je ponovno došao pod povećalo javnosti. Pešutić je uhićen zbog primanja mita (koncem 2017. pravomoćno osuđen na 3,5 godine zatvora), a jedan od slučajeva koji mu se stavlja na teret je bio upravo ovaj Melvanov zbog prijetnji. Od njegove tadašnje izvanbračne partnerice Vesne Glavan Pešutić je uzeo 600 dolara i 2000 kuna mita.

Dnevnik.ba

26. siječanj 2022 03:22