Policija traga za napadačima na potporučnicu OS BiH

poduzeto niz aktivnosti

Policija traga za napadačima na potporučnicu OS BiH

srp 07, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Banjalučka policija radi na identificiranju muškarca koji je verbalno i fizički napao dvije ženske osobe u Banjoj Luci, inicijala D.D. i M.K..

Povodom medijskih natpisa u kojima se navodi da je fizički napadnuta pripadnica OS BiH potporučnica Dajana Dangubić, Ministarstvo obrane već je poduzelo niz aktivnosti na utvrđivanju činjenica iz ovih navoda, priopćeno je iz tog ministarstva. Ministarstvo obrane BiH najoštrije osuđuje svaki oblik nasilja, a posebice onog usmjerenog prema ženama.

S bzirom da se incident dogodio izvan vojno kontroliranog područja i u izvanradno vrijeme, Ministarstvo obrane BiH očekuje da se u proces utvrđivanja činjenica uključe i službe nadležnog MUP-a - navodi se u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Banjalučka policija radi na identificiranju muškarca koji je verbalno i fizički napao dvije ženske osobe u Banjoj Luci, inicijala D.D. i M.K., istaknuto je iz ove ustanove. Kako se dalje navodi, jedana od njih je pripadnica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, potporučnica Dajana Dangubić U Policijskoj upravi Banja Luka Feni je rečeno da se napad dogodio 30. srpnja oko 00.45 sati, kada su dvije ženske osobe sjedile na klupi pored rijeke, u Ulici Majke Jugovića.

''Oštećene su upućene da se jave u Službu hitne medicinske pomoći u Banja Luci, a u policiji su se izjasnile da ne žele kazneno gonjenje'', naveli su u Policijskoj upravi Banja Luka. Po neslužbenim informacijama, nijedna od žena u trenutku napada nije bila na dužnosti, niti u uniformama Oružanih snaga BiH.

Dnevnik.ba

#3 234AdSense