StoryEditor

Policija spriječila migrante da se s Vučjaka vrate u Bihać

Piše D  /  15.06.2019., 03:06h

Prema riječima glasnogovornika MUP-a USK Aleta Šiljdedića tijekom akcije su premješteni i oni migranti koji su identificirani kao osobe koje su sklone vršenju kaznenih dijela, prekršaja javnog reda i mira i koje su sudjelovale u različitim incidentima. 

"Iako nismo imali većih incidenata tijekom noći, migranti nisu bili zadovoljni uvjetima na lokalitetu Vučjak pa su se pokušavali ponovo vratiti u Bihać. Policija ih je u tome sprječavala. I danas se dogodila slična situacija i mislim da će se ovakve situacije događati cijelo ljeto", rekao je Šiljdedić i dodao kako je problem u tome što nova lokacija ni na jedan način nije ograničena, te se migranti mogu izdvojiti u grupe i krenuti prema gradu, ali i u tome što je lokacija Vučjak od grada udaljen samo desetak kilometara. 

Kazao je da u suradnji s Crvenim križom nastoje osigurati migrantima dovoljne količine hrane, te da se trenutno podižu šatori. Šiljdedić je kazao i da još uvijek ima migranta koji se nalaze u parkovima, pod mostovima te da oni predstavljaju sigurnosnu prijetnju građanima Bihaća. 

Podsjećamo, jučer je u toku dana pronađeno i prevezeno blizu 300 migranta, a zapečaćena je jedan kuća u kojoj je bilo smješteno 180 migranata. Prilikom racije povrijeđena su četiri policajca, a uhićena su tri migranta, prenosi Klix.ba.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 22:49