Article_Top_970x250

Policija ponovo pretresa prostorije Američkog sveučilišta u Tuzli

sumnjive radnje

Policija ponovo pretresa prostorije Američkog sveučilišta u Tuzli

stu 18, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot via Avaz.ba

Policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije od jutros vrše pretres prostorija Američkog univerziteta u BiH, koje se nalaze u Tuzli, a čiji je vlasnik Denis Prcić, potvrđeno je za Klix.ba.

Glasnogovornik Tužiteljstva Tuzlanske županije Admir Arnautović za Klix.ba je potvrdio da policijski službenici po njihovom nalogu, a naredbi Općinskog suda u Tuzli vrše pretres prostorija Američkog univerziteta u BiH.

"Tom prilikom se izuzima određena materijalna dokumentacija. Mi imamo formiran jedan predmet, ali ne možemo više ništa govoriti jer su u pitanju predistražne radnje", kazao je Arnautović.

Prema neslužbenim informacijama do kojih je došao portal Klix.ba, u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, u kojem su smještene prostorije Američkog univerziteta u BiH već izvjestan period nitko ne boravi, a nastavni proces se ne odvija na tom mjestu.

Ovo je drugi put da se vrše pretresi prostorija Američkog univerziteta u Tuzli u ovoj godini. Naime, službenici MUP-a TŽ su po naredbi Tužiteljstva BiH 30. lipnja ove godine ušli u prostorije Američkog univerziteta u BiH, u Tuzli, u okviru istrage o validnosti diplome koju je ova visokoškolska ustanova izdala direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije Osmanu Mehmedagiću.

Dnevnik.ba