StoryEditor
navijač Panathinaikosa

Policija objavila što su našli kod uhićenog huligana. "Opskrbio je Boyse oružjem"

Piše desk  /  19.08.2023., 09:52h

Jučer je u Grčkoj uhićen navijač Panathinaikosa za kojim je bila raspisana tjeralica zbog nereda u kojima je ubijen navijač AEK-a. Kako javljaju grčki mediji, 43-godišnji huligan snimljen je nadzornim kamerama na dan nereda, a snimke prikazuju kako, tvrde grčki mediji, vodi Bad Blue Boyse do mjesta na kojem su se sukobili s navijačima AEK-a.

Uhićeni navijač Panathinaikosa je od ranije jako dobro poznat policiji te ima podeblji dosje zbog sudjelovanja u navijačkim neredima. Grci pišu da je ranije ranjen ispred Žalbenog suda, tijekom incidenta na suđenju za obiteljsko nasilje u Ilionu na kojem je bio svjedok. Policija je pretresla njegovu kuću i automobil.

Policija smatra da je upravo ovaj Grk imao ključnu ulogu u organizaciji huliganskih nereda. Protothema piše da policija ima informacije da je bio u izravnim kontaktima s hrvatskim huliganima i da im je upravo on pomagao u dolasku u Grčku i kretanju po Ateni. Policija, pišu grčki mediji, tvrdi i da je on opskrbio hrvatske huligane noževima, palicama i pajserima.

Policija objavila što je pronašla u kući uhićenog

Policija je objavila priopćenje o uhićenju.

"U poslijepodnevnim satima policijski službenici Poduprave za suzbijanje nasilja na sportskim objektima uhitili su 43-godišnjeg građanina kojeg se dovodi u vezu s djelima navijačkog nasilja.

Prethodno je provedena odgovarajuća istraga i ocjena prikupljenog predistražnog materijala, a iz naknadno provedene glavne istrage za njim je raspisana tjeralica po kojoj je i uhićen.

Konkretno, tereti ga se za osnivanje i udruživanje u zločinačku organizaciju, nabavu i posjedovanje veće količine eksplozivnih i zapaljivih tvari, nasilje nad drugima, opasne tjelesne ozljede, počinjenje i pokušaj remećenja javnog reda i mira, oštećenje tuđe stvari, nošenje oružja, uporabu oružja, protuzakonito posjedovanje i uporabu baklji, kao i podmetanje požara u namjeri iz koje može proizaći zajednička opasnost za strane stvari.

U pretresu kuće, osobnog automobila i motocikla uhićene osobe pronađeni su i oduzeti:

- centralna računalna jedinica, sa strujnim i videokablom

- 2  metalne bejzbol palice

- 2 kacige crne boje

- mobilni telefon

- drveni vizir i kaciga, crne boje.

Uhićena osoba bit će privedena nadležnom tužiteljstvu", objavila je policija.

Grčka policija traga za još desetoricom Hrvata koji se navodno skrivaju

Dok se istraga nastavlja, pokušavaju se identificirati ostali huligani koji su sudjelovali u tučnjavi, a sve s ciljem da se pronađe ubojica 29-godišnjeg AEK-ovog navijača Michalisa Katsourisa. Grčka policija pokušava locirati i još 10 hrvatskih huligana za koje vjeruje da nisu uspjeli izaći iz zemlje te da se negdje skrivaju dok ne pronađu način za bijeg. 

Policija napominje da još nije raspisana tjeralica za navijačem koji je na Facebooku pisao da je sudjelovao u neredima. 

Verbalni sukobi s Boysima u zatvoru

HRT-ova novinarka iz Atene javlja da je, prema diplomatskim izvorima, sve u redu s uhićenim Boysima koji su prebačeni u grčke zatvore. Navodi da je bilo nekoliko verbalnih sukoba, ali ništa više od toga.

Večeras se u Ateni igra utakmica visokog rizika AEK - Dinamo. "Mjere osiguranja su zaista velike. Policija je ispred hotela. Kazali su nam iz Dinama da je tako cijelo vrijeme. Otkad su jučer s aerodroma stigli u hotel, nisu nigdje izlazili i tako će biti sve do utakmice, izvijestila je novinarka. 

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 13:58