StoryEditor
split

Policija objavila snimku uhićenja Božića, tereti ga se za pokušaj ubojstva

Piše desk  /  02.12.2022., 12:11h

Splitska policija održala je konferenciju za medije na kojoj je izvijestila javnost o uhićenju Ivana Božića, osumnjičenog da je autom pregazio mladog policajca u Splitu.

Policija je uoči konferencije objavila snimku uhićenja.

“Tijekom jutra 30.11. uspjeli smo uz potporu tehničkih službi identificirati vozilo, nakon pronalaska vozila mogli smo dalje razviti mrežu operativnih postupanja. Utvrdili smo tko je osoba koja bi se mogla dovoditi u vezu s tim kaznenim djelom. Pokrenuli smo mjere traganja i jučer u 16:40 u jednoj kući na području Solina zatekli smo 29-godišnjaka koji je sada u PU splitsko-dalmatinskoj”, rečeno je na konferenciji.

Otkriveno je i da se Božića tereti za kazneno djelo pokušaja ubojstva na štetu policijskog službenika.

“Privedene su još četiri osobe koje se uglavnom dovode u vezu s kaznenim djelima pomaganja počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela. Jednu žensku osobu smo imali i radi kršenja javnog reda i mira. Tijekom popodneva ćemo imati privođenje pritvorskom nadzorniku”, rečeno je na konferenciji.

Ostali uhićeni su osobe koje je policija zatekla u trenutku uhićenja.

Komentirajući izjave da se počinitelj bojao odmazde, iz policije su poručili:

“Jako smo vodili računa da postupamo kao policijska služba. Nas ne vodi odmazda nego cilj da vratimo mir i sigurnost.”

Podsjetimo, Ivan Božić, koji je osumnjičen da je automobilom pregazio mladog splitskog policajca, uhićen je jučer u poslijepodnevnim satima. Priveli su ga specijalni policajci uz sredstva prisile. Priveden je zajedno s još troje ljudi, a o njihovom krimenu odlučivat će sud. Trenutno su na kriminalističkom ispitivanju.

Dnevnik.ba

23. siječanj 2023 19:34