StoryEditor

Policija objavila detalje: Ubio brata pa skočio s balkona, na istom mjestu ranije ubio i majku

Piše D  /  19.09.2020., 11:09h

Muškarac (42) ubio je brata (44), a potom i sebe skokom s balkona na 2. katu zgrade. Par sati nakon tragedije, zagrebački vatrogasci stigli su na mjesto zločina kako bi iz dvorišnog dijela zgrade izvukli tijelo muškarca. 

Policija je danas izvijestila kako nisu sigurni kad je 42-godišnjak ubio brata. Postoji mogućnost da ga je ubio dan ili dva ranije da bi se u petak bacio s balkona i tako počinio samoubojstvo.

- Između 16. i 18. rujna, od 7 do 15 sati na Trnju u Ulici Vladimira Ruždjaka, 42-godišnjak je u stanu oštrim predmetom usmrtio 44-godišnjaka, a nakon čega je 18. rujna počinio samoubojstvo skakanjem s visine. Tijela su prevezena na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Očevid je uz stručnu pomoć ekipe za očevide obavila zamjenica Županijskog državnog odvjetnika - izvijestila je zagrebačka policija.

Isti muškarac koji je u petak ubio brata, u veljači 2014. godine nožem je u stanu ubio majku. Zločin je otkriven tek sljedeći dan kad je brat ubojice došao u stan, zabrinut jer se on i majka nisu javljali. No tada se nakon ubojstva nagodio za kaznu od šest godina zatvora jer je bio smanjeno ubrojiv. 

- Ja sam bila u apsolutnom šoku kad su ga pustili. Nisam mogla vjerovati kakvo je to pravosuđe koje pusti čovjeka nakon što zakolje svoju mamu. Strašno, ali ne čudi me što je ubio i brata, ne znam samo što je radio kod njega - kaže jedna od šokiranih susjeda.

Pušten je na slobodu prošle godine i brat kojeg je ubio mu je bio skrbnik jer je proglašen neubrojivim. Sud je dosudio da se vrati živjeti s bratom u stan u kojem je ubio majku.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 23:05