Article_Top_970x250

"Policija nije ni Plenkovićeva ni Pupovčeva, kao što vojska nije Milanovićeva" 

andrej plenković

"Policija nije ni Plenkovićeva ni Pupovčeva, kao što vojska nije Milanovićeva" 

svibnja 03, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

"Oni (policija i vojska) ponašaju se sukladno zakonu, a ne politici ili političkom voluntarizmu nekoga tko pretendira ili bi trebao biti predsjednik svih građana", rekao je Plenković. 

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u ponedjeljak je ocijenio  kako je HDZ, dva tjedna prije lokalnih izbora, već pobijedio u čak 48 jedinica lokalne samouprave jer tamo nemaju protukandidate.

"HDZ je u ovom trenutku već pobijedio u 48 jedinica lokalne samouprave, što govori o snazi HDZ-ovih kandidata i snazi stranke", rekao je Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a a vezano uz početak kampanje za lokalne izbore.

Naime, prema podacima koje imaju u HDZ-u, u čak 47 ili 48 jedinica lokalne samouprave HDZ-ovi kandidati za čelna mjesta gradonačelnika, odnosno općinskih načelnika, nemaju protukandidate.  Imamo već četiri gradonačelnika - u Pakracu, Skradinu, Ninu i Hrvatskoj Kostajnici, ostalo su načelnici općina, istaknuo je Plenković.
Upitan za jučerašnji incident u Borovu Selu, Plenković je, nakon jučerašnjeg priopćenja Vlade, i osobno danas najoštrije osudio skandaloznu provokaciju i govor mržnje skupine navijača, prenosi Hina.

Policija nije ni Plenkovićeva ni Pupovčeva, kao što vojska nije Milanovićeva 

Na prozivke predsjednika Milanovića o politizaciji policije, Plenković je poručio da "Hrvatska policija nije ni Plenkovićeva ni Pupovčeva, kao što ni Hrvatska vojska nije Milanovićeva".

"Oni (policija i vojska) ponašaju se sukladno zakonu, a ne politici ili političkom voluntarizmu nekoga tko pretendira ili bi trebao biti predsjednik svih građana", rekao je Plenković. 

Upitan za spomenik srpskom ratnom zločincu Vukašinu Šoškočaninu u Borovu, za koji je Milanović rekao da bi ga “Pupovčeva i Plenkovićeva policija trebala maknuti", Plenković je primijetio kako je "bio uvjeren da ga je maknuo Milanović dok je bio premijer".

"Ono što je mogao napraviti, Milanović nije promijenio. I svaki njegov komentar nakon toga je suvišan", istaknuo je Plenković.  

Plenković se osvrnuo i na kritike vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave upućene koaliciji HDZ-a i SDSS-a, kao i na izjavu HDZ-ova župana Ivana Anušića da nije sretan koalicijom HDZ-a sa SDSS-om.

Ustvrdio je kako je Miroslav Škoro izmišljen kako bi doveo Milanovića na vlast, pa ga ne čudi da Penava "citira Milanovićeve nebuloze o trgovačkoj koaliciji”.

Anušiću je pak poručio da politiku HDZ-a vodi stranačko predsjedništvo s njim (Plenkovićem) na čelu i nije na Anušiću da komentira koalicijske partnere.

"Župan Anušić će uvjerljivo pobijediti na županijskim izborima i ja mu u tome pomažem, no ova njegova izjava ne stoji", rekao je Plenković.

Upitan za izbor predsjednika Vrhovnog suda, istaknuo je da se stajalište HDZ-a o kandidatkinji predsjednika Republike Zlati Đurđević nije promijenilo, a procedura će biti provedena u skladu s Ustavom i zakonom.

Plenković je ponovno pozvao i građane da se cijepe protiv covida, istaknuo da će cjepiva biti dovoljno za sve koji se budu željeli cijepiti.  

Dnevnik.ba