StoryEditor

Policija napokon saznala šokantnu istinu: Tri napuštene djevojčice imaju istu majku

Piše D  /  10.05.2018., 10:05h

Slučaj koji je prije tri godine potresao Njemačku i berlinsku policiju, a u kojem je djevojčica pronađena na podu autobusne postaje u rujnu 2015. godine, blizu bolnice Helios Klinikum Berlin-Buch, dobio je neočekivani rasplet koji je šokirao policiju, prenosi Večernji.hr.

Još dvije djevojčice pronađene su u razdoblju do 2017. godine u Berlinu, a istraga je pokazala da su sve tri sestre! 

Djevojčice imaju istu majku, a vjerojatno i oca, piše Mirror.

Policija pokušava pronaći majku i vjeruju da ima između 20 i 30 godina, a sva djeca su prošla DNA analizu i sad žive u udomiteljskim obiteljima.

Prva djevojčica bila je ostavljena na jastuku samo u pelenama te je bila pothlađena, a pronađena je umotana u okrvavljenu dekicu i s bijelom vesticom s kapuljačom.

ostavljene djevojčice | Autor : Polizei Berlin

ostavljene djevojčice | Autor : Polizei Berlin

Policija je tad pokrenula istragu, ali unatoč naporima i pomoći medija majka nikad nije pronađena, a treba reći kako policija misli da se i sama porodila.  Drugi slučaj ostavljene djevojčice dogodio se u kolovozu 2016., a beba je pronađena na pragu kuće u Pankowu u ranim jutarnjim satima.

I to dijete je bilo omotano u okrvavljenu dekicu. Foto: Polizei Berlin Točno godinu dana kasnije još jedna djevojčica pronađena je, ali policija nije izlazila u javnost s konkretnim podacima o tom djetetu.  Policija nije imala puno uspjeha, ali anonimna dojava koju sada istražuje daje im nadu da će riješiti slučaj. 

Također, mole sve koji bilo što znaju o majci da im se jave jer je ‘ugrozila zdravlje i živote djece‘ ostavivši ih na javnim površinama, a mogla  se poslužiti tzv. ‘kutijama za bebe‘ u kojima žene mogu anonimno ostaviti djecu o čemu će automatski biti obaviještena medicinska služba koja će se pobrinuti za bebe. 

Babywiege, tzv. ‘dječje kolijevke‘, posebno su grijane kutije o kojima skrbe medicinske sestre i za koje mnogi kažu da su puno bolja i sigurnija opcija od jednostavnog napuštanja djeteta na ulici. Ipak, postoje ljudi koji se žale na upotrebu ‘babywiegea‘ uz obrazloženje da bi se moglo dogoditi da otac zlostavljač tamo ostavi dijete bez majčinog znanja i da za to prođe nekažnjeno.

Dnevnik.ba

 

25. travanj 2024 16:57