StoryEditor

Policija iznenada zabranila održavanje prosvjeda u Hong Kongu

Piše D  /  29.08.2019., 04:08h

Hongkonška policija odlučila je po prvi put zabraniti održavanje prosvjeda u jeku najvećih demonstracija u Hong Kongu, tek nekoliko sati prije nego što je maskirani muškarac napao članove grupe koja organizira prosvjede, izvijestili su u četvrtak lokalni mediji.

Fronta za građanska i ljudska prava (CHRF) organizirala je jedne od najvećih prosvjeda u Hong Kongu u posljednja tri mjeseca, a grupa procjenjuje da je na nekim prosvjedima sudjelovalo gotovo dva milijuna ljudi, prenosi Fena.

Sljedeće prosvjede planirane za subotu, kojima se trebala obilježiti 50. godišnjica paketa izbornih reformi koje je predložio Peking, policija je u četvrtak ujutro neočekivano zabranila, objavio je South China Morning Post.

Policija zabranu prosvjeda pravda "ozbiljnim ozljedama" koje su zadobili prosvjednici, promatrači, policajci i novinari za vrijeme 22 mimohoda i skupa održanih od lipnja.

Policija Hong Konga pokazala je slike nasilja radikalnih prosvjednika tijekom konferencije za novinare u srijedu navodeći da je nasilje eskaliralo tijekom prosvjeda te da će počinitelji biti privedeni pravdi. Do sada je uhićeno gotovo 900 osoba uključenih u nasilne incidente, prenosi Xinhua.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 09:16