StoryEditor

Policija ga prijavljuje godinama. Uhvatili ga nakon što je snimljen kako mlati žene

Piše D  /  17.07.2021., 08:07h

Zatražio čašu vode pa brutalno napao ženu kad je okrenula leđa

Nišević je divljački, s leđa, u razmaku manjem od sat vremena, u Splitu napao dvije žene. Prva je na udar manijaka došla 52-godišnja Nevenka Margeta. U 7 ujutro, kad je otvarala ugostiteljski objekt na Firulama, Nišević joj je prišao i zamolio za čašu vode, a kad se okrenula, udario ju je pivskom bocom u glavu i nastavio udarati, a potom je mirno odšetao.

Nevenka Margeta odmah je prevezena na Hitnu pomoć, gdje su joj utvrdili više hematoma te razderotina po glavi, rukama i vratu. No, njezine ozljede okvalificirane su kao lakše jer nije bilo prijeloma.

Napad na Nevenku Margetu danas je za HRT komentirao njezin suprug Damir, inače ratni veteran, koji je odmah nakon napada objavio da nudi novčanu nagradu od 1000 kuna za informaciju o napadaču. 

"Dogodilo se to da je taj monstrum, lik, osoba najljubaznije zamolio čašu vode i kad se ona okrenula da mu donese tu čašu vode, spustila se niz drugu stepenicu, a on ju je napao bocom piva. I kad je pala, nastavio ju je udarati po glavi i vratu", rekao je Margeta.

"Ovo je bio klasičan pokušaj ubojstva. Ovdje nije riječ o napadu. Moja žena je pokušala pružiti otpor, međutim već je bila u šoku i da se nije tu pojavila jedna strankinja, turistkinja i zvala pomoć, čisto sumnjam da bi žena preživjela taj napad. Začuđujuće je da je gospodin odšetao nonšalantno s mjesta događaja kao da je s njom pio kavu, da bi nakon pola sata napao drugu osobu", rekao je Margeta.

No, divljaku jedan napad na ženu nije bio dovoljan. Nakon napada na Margetu otišao je do ulice Antuna Branka Šimića te s leđa napao Kristinu U. (40) u trenutku kad je zvonila na portafon. Udario ju je plosnatim kamenom nekoliko puta u glavu, a potom joj je čupao kosu te udarao šakama. Bacio ju je na pod i nastavio udarati, a onda je pobjegao. Kristini su na Hitnoj pomoći utvrđene teške tjelesne ozljede.

Policija je odmah potom pokrenula veliku potragu za manijakom. Angažirana je interventna policija, koristili su i dronove i potražne pse.

Nišević je uhićen danas oko 16:40 u Podstrani nakon policijske potrage, a policiji su pomogle i dojave građana. Prilikom uhićenja Nišević nije pružao otpor. 

Tko je Aleksandar Nišević? Policija širom Hrvatske ga prijavljuje zadnjih 8 godina

Kako je doznao Index, Nišević je porijeklom iz Gline te je već godinama dobro poznat policiji širom Hrvatske. 

Još kao dvadesetogodišnjaka policija ga je prijavljivala za provale u vikendice, kuće te krađe iz dućana po Glini, Gvozdu, Karlovcu, Sisku, Križevcima, Krku i Zagrebu.

Kriminalom se počeo baviti u rodnoj Glini

Samo prošle godine policija ga je prijavljivala oko pet puta. Kriminalom se počeo baviti u Glini i Gvozdu, a u posljednje vrijeme najviše je "operirao" po Splitu.

Hvalio se bježanjem od policije

Na Facebooku se Nišević 2016. godine hvalio bježanjem od policije.

"Uf za dlaku sreca pa sam brzi , 4policajca mehvata ali ostala je prasina iza mene haha, kakav dan ..", napisao je na Facebooku u rujnu 2016. godine. 

"Ja sam Bog"

U statusu iz 2014. godine Nišević je objavio sljedeće:

"Ja sam shvatio, da Peviše vrijedim da Budem uopće na ovom Facebooku. Zato sto sam ja Bog i nije mi mjesto Tu...", napisao je Nišević tada.

U srpnju 2016. objavio je status u kojem spominje "pet dana zatvora zbog pošte".

"Zbog glupe poste 5 dana u zatvoru ah napokon sloboda jebem ovu drzavu zadnji smo u svemu", napisao je tada Nišević.

Nova TV razgovarala je s muškarcem koji je na snimkama iz Splita prepoznao prijatelja iz vremena koje je proveo u popravnom domu.

‘‘Imao je niz kaznenih djela, od krađe, provala, otimanja, opojnih droga i nasilničkog ponašanja", rekao je, dodajući da ga je iznenadilo kad je vidio da napada žene.

"Bavili smo se sportom, nogomet smo igrali zajedno. Nije imao verbalnih okršaja, nije iskazivao nikakve znakove da bi se on tukao s nekim", rekao je sugovornik Nove TV.

Što će biti s Niševićem?

Motiv za brutalne Niševićeve napade na žene još uvijek nije poznat.

Splitska policija, kako doznaje Index, i dalje provodi kriminalističko istraživanje nad uhićenim Niševićem. Sutra bi trebalo biti poznato je li bio pod utjecajem kakvih opijata te za koja će točno kaznena djela biti prijavljen.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 06:46