StoryEditor

Policija demantira Rimca: Vozač se nije sam prijavio, pronašli smo ga

Piše D  /  04.06.2021., 07:06h

Podsjetimo, u srijedu je na Redditu objavljena snimka na kojoj se vidi kako Nevera na Magistrali postiže brzinu od 232 km/h, čime je, kako je potvrdila policija, za 142 km/h prekoračena brzina na toj dionici ceste. Na snimci se vidi da u suprotnom smjeru prolazi više automobila, iz čega je odmah bilo jasno da se cestom normalno odvijao promet, prenosi Index.hr.

Vozio Rimčev direktor prodaje

Index je iz policijskih krugova neslužbeno doznao da je automobil vozio Krešo Ćorić, direktor prodaje u Rimac Automobilima. 

Iz kompanije nisu odgovarali na Indexove upite, no na Facebooku se u četvrtak popodne oglasio Mate Rimac. Ispričao se za incident, istovremeno ustvrdivši da je "šteta da je nakon premijere auta ova vijest dala negativan kontekst". Dodao je i da su sve goste i zaposlenike upozorili na to da se na javnim prometnicama mora poštivati zakon.

Rimac je poručio da je policija razgovarala s vozačem te da će on biti kažnjen, kao što bi to bio i bilo tko drugi, no napisao je i da se vozač sam prijavio policiji.

Policija demantira Rimca

Iz policije su nam, međutim, demantirali da im se vozač samoinicijativno prijavio.

Izvor iz policije rekao nam je da im vozač nije sam pristupio, nego su ga policajci došli tražiti na mjestu gdje su smješteni Rimčevi ljudi. Ipak su naglasili da nije bilo napetosti i problema s utvrđivanjem identiteta vozača, što znači da je Ćorić surađivao s policijom kada ga je pronašla.

Rimac nije htio potvrditi da je vozač njegov direktor prodaje: "To su privatne informacije"

U kasnijoj izjavi medijima, koju je predvečer dao u Dubrovniku, Rimac je priznao da je riječ o njegovom kolegi, no na izravno novinarsko pitanje nije želio potvrditi da se radi o Ćoriću.

"Nećemo davati privatne informacije", rekao je Rimac.

Inače, Ćoriću, koji je ranije na svom Instagramu već objavio sliku za volanom Nevere, prijeti od 5000 do 15.000 kuna kazne za jurnjavu po Magistrali.

Službena reakcija policije

Dubrovačka policija odgovorila je na upit Indexa o snimci jurnjave Rimčeve Nevere brzinom 230 km/h po Magistrali kod Dubrovnika, koja je osvanula na društvenim mrežama.

Policija je poručila da je proveden postupak utvrđivanja prekršajne odgovornosti te je utvrđeno da se radi o prometnici državne ceste D-8 na predjelu Ratac kod Dubrovnika i da je vozač grubo prekoračio dopuštenu brzinu kretanja vozilom, odnosno da je vozilom upravljao brzinom od 232 km/h na predjelu gdje je ograničenje brzine 90 km/h.

Zbog toga će protiv 41-godišnjeg vozača Općinskom sudu u Dubrovniku biti podnesen optužni prijedlog sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Policijska uprava dubrovačka napominje da im nije prijavljena testna vožnja automobilom po prometnicama u njihovoj nadležnosti.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 00:50