Policajci u SAD-u samo gledali dok se beskućnik utapa: 'Neću skočiti unutra zbog tebe'SCREENSHOT - Youtube/fox 10
StoryEditor
objavljena snimka

Policajci u SAD-u samo gledali dok se beskućnik utapa: ‘Neću skočiti unutra zbog tebe‘

Piše desk  /  07.06.2022., 08:30h

Troje policajaca u američkoj saveznoj državi Arizoni uklonjeno je privremeno s dužnosti, odnosno poslano na dopust, nakon što nisu spasili beskućnika koji se utapao.

Na nedavno objavljenim snimkama s kamera vidi se kako prošloga mjeseca Sean Bickings (34) ulazi u jezero u gradu Tempe i govori policiji da će se utopiti. 

No nitko od policajaca na mjestu događaja nije intervenirao da ga spasi, a jedan je čak rekao: "Ne namjeravam skočiti unutra zbog tebe."

Bickings je ušao u jezero, neko vrijeme zvao u pomoć, nestao pod vodom te je kasnije proglašen mrtvim. Gradske vlasti kazale su da je smrt "nezaštićenog člana zajednice Tempe" prava tragedija, piše BBC.

"On se pred vama utapa, a vi mu nećete pomoći"

Incident se dogodio 28. svibnja nešto poslije 17 sati, kada su policajci odgovorili na dojavu o navodnoj tučnjavi između muškarca i njegove partnerice u centru grada. Prema priopćenju grada, par je "potpuno surađivao s policijom i zanijekao da je došlo do bilo kakve fizičke svađe".

Međutim, policijske snimke pokazale su da se Bickings popeo preko metalne ograde koja dijeli šetnicu od jezera i ušao u vodu dok su policajci provjeravali imena para. Rekao je policajcima da ide "na kupanje" i zaplivao prema mostu čak i nakon što su ga službenici obavijestili da kupanje u jezeru nije dopušteno.

Transkript ostatka videa, koji nije podijeljen s javnosti, pokazuje kako je Bickings više puta rekao da će se utopiti i da ga treba spasiti. Prijateljica Bickingsa je upozoravala policiju da je situacija opasna.

U jednom trenutku je povikala: "On se pred vama utapa, a vi mu nećete pomoći."

Vlasti za sada nisu objavile imena troje policajaca, samo su navele da su oni sada na "plaćenom administrativnom dopustu" dok Odjel za javnu sigurnost Arizone i policijska uprava Scottsdalea ispituju cijeli slučaj.

Dnevnik.ba

29. siječanj 2023 21:28