StoryEditor
velika britanija

Policajci na aplikaciji dojavljuju o lažnim radarima, vozači bijesni

Piše desk  /  07.09.2022., 10:27h

Policajci su oduševljeni rezultatima jer vozači usporavaju, a neki vozači su bijesni jer smatraju da policija ne smije ostavljati lažne informacije te da se službenici žele da ih je premalo, a imaju vremena ostavljati poruke na društvenim mrežama

U Velikoj Britaniji vozači na servisu za mape Wazeu (u vlasništvu Googlea) ostavljaju poruke o tome gdje se nalaze prometni radari. No policija je odlučila uzvraćati udarce. Naime, jedinice prometne policije u Surreyju počele su ostavljati poruke o policijskim patrolama i radarima na određenim dionicama cesta, a njih tamo – nema. Upozorenje traje od 10 do 20 minuta, piše Revija HAK.

Policajci su oduševljeni rezultatima jer vozači usporavaju, a neki vozači su bijesni jer smatraju da policija ne smije ostavljati lažne informacije te da se službenici žele da ih je premalo, a imaju vremena ostavljati poruke na društvenim mrežama i baviti se ovakvim aktivnostima.

Iz policije pak odgovaraju da nisu odgovorni za značajne rezove u  proračunima, koji su u posljednjih nekoliko godina desetkovali prometne jedinice u zemlji te da odgovore na manjak ljudstva treba potražiti na drugim adresama.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 14:08