StoryEditor
policijsko nasilje u Americi

Policajac upucao i ubio 21-godišnju trudnicu i njeno nerođeno dijete: Objavljena snimka s kamera na odori

Piše desk  /  02.09.2023., 13:25h

Policijska uprava Blendon Townshipa u američkoj saveznoj državi Ohio objavila je snimke kamera koje se nalaze na policijskoj uniformi i na kojima se vidi kako je policajac upucao i ubio trudnicu optuženu za krađu.

Ta’kiya Young (21), čiju je smrt njezina obitelj nakon što je vidjela snimku nazvala "kriminalnim činom" i "teškom zlouporabom moći", proglašena je mrtvom u bolnici, piše CNN.

Policija je objavila cijelu snimku na kojoj se vidi policajac iz općine Blendon kako prilazi njezinom prozoru s vozačeve strane ispred trgovine u Westervilleu i opetovano joj govori da izađe iz automobila. Drugi policajac, koji također nosi kameru za tijelo, stajao je ispred auta.

"Rekli su da si nešto ukrala... izađi iz auta", rekao je policajac na prozoru i dodao Young da ne odlazi s autom.

"Nisam ništa ukrala", čuje se Young kako govori dok se njih dvoje svađaju s njezinim prozorom malo odškrinutim dok pokušavaju nasilnim putem otvoriti vrata.

Policija je prethodno rekla da je zaposlenik trgovine obavijestio policajce da se žena koja je ukrala boce alkohola nalazi u automobilu parkiranom ispred trgovine.

"Izađi iz automobila", rekao je policajac koji stoji ispred automobila, s izvučenim pištoljem i lijevom rukom naslonjenom na haubu automobila, vidi se u videu.

U jednom trenutku čuje se kako Young govori: "Hoćeš li me upucati?".

Young se tada može vidjeti kako okreće volan automobila dok je policajac pored njezina prozora nastavlja nagovarati da izađe iz vozila.

Nakon nekoliko sekundi policajac koji stoji ispred haube puca kroz vjetrobransko staklo. Nakon pucnja, policajci trče uz automobil i viču joj da stane. Auto se sam otkotrljao na pločnik između dva stupa od opeke.

Na videu se tada vidi kako policajci pozivaju pojačanje i razbijaju prozor kako bi došli do vozačice, koja je izgleda pala na jednu stranu.

Nakon toga su nazvali hitnu pomoć, rekao je šef policije John Belton. Mlada žena je preminula u bolnici od posljedica pucnjave, kao i njena nerođena beba. 

Brian Steel, izvršni potpredsjednik Bratskog reda policije Capital City Lodge #9, rekao je: "Oružje nije samo vatreno oružje. Oružje je i vozilo koje netko ubaci u brzinu i vozi na vas".

Rekao je kako pretpostavlja da je policajac vjerovao da se ne može dovoljno brzo skloniti s puta vozila.

Obojica policajca su na prisilnom dopustu za vrijeme trajanja istrage.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 23:31