StoryEditor

Policajac u uniformi snimljen kako kocka u Zagrebu

Piše D  /  17.03.2021., 10:03h

Policajca je pri kockanju na automatu snimio čitatelj Dnevnik.hr-a. Isti je čitatelj novinarima rekao kako je "policajac osvojio 1900 kuna". 

U Uredbi o izgledu odora policijskih službenika MUP-a se jasno navodi da policijski službenik ne smije izvan službe nositi policijsku odoru ili dijelove odore s policijskim oznakama.

Policajac uniformu ne smije nositi ni kao sudionik mirnog okupljanja i javnog prosvjeda (osim onih koje, sukladno propisima o radu, organiziraju sindikati koji zastupaju policijske službenike), za vrijeme udaljenja od dužnosti te vrijeme korištenja godišnjeg odmora ili bolovanja.

Odoru ne bi smio nositi ni pri kockanju. To potvrđuje i odgovor iz PU zagrebačke u kojem su poručili da je utvrđena teža povreda službene dužnosti te da je policajac privremeno udaljen iz službe.

"Na temelju do sada prikupljenih obavijesti i provedenim provjerama video materijala, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti iz Zakona o policiji.

Danas, 17. ožujka 2021. godine, Rješenjem načelnika Policijske uprave zagrebačke gospodina Marka Rašića, policijski službenik je privremeno udaljen iz službe, te će protiv istog biti proveden disciplinski postupak na disciplinskom sudu Ministarstva unutarnjih poslova", odgovorili su iz policije. 

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 20:07