Article_Top_970x250

Pola tone droge zaplijenjene u Gabela Polju vrijedi četiri milijuna KM

veliki ulov tužiteljstva i sipa-e

Pola tone droge zaplijenjene u Gabela Polju vrijedi četiri milijuna KM

lis 24, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: SIPA

Oko pola tone droge, koja je otkrivena i zaplijenjena u u srijedu navečer u mjestu Gabela Polje kod Čapljine, vrijedi četiri milijuna konvertibilnih maraka, priopćilo je Tužiteljstvo BiH.

Kako se ističe, akcija kodnog naziva “Tebra” rezultat je ranijih istražnih aktivnosti Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i partnerskih agencija kao što je SIPA čiji su službenici i izveli akciju.

Riječ je o aktivnostima otkrivanja i razbijanja međunarodnih krijumčarskih lanaca, koji vrše krijumčarenje opojne droge sa područja Albanije, preko Crne Gore, u Bosnu i Hercegovinu, radi daljeg krijumčarenja prema Hrvastskoj i drugim zemljama EU.

“Vrijednost zaplijenjene opojne droge na ilegalnom narko-tržištu u zemljama EU, dostiže iznos veći od 2 milijuna eura. Ovo je jedna u nizu zaplijena opojne droge marihuana skunk u količinama od više stotina kilograma, koje su realizirane u proteklih nešto više od godinu dana. Tužiteljstvo BiH s partnerskim agencijama nastavlja intenzivnu istragu s ciljem procesuiranja osoba uključenih u međunarodne lance krijumčara opojnih droga”, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Akcija SIPA-e “Tebra” i danas se nastavlja pretresima na području Čapljine, a potraga za dvije osobe je u tijeku.

Dnevnik.ba