StoryEditor
crna gora

Pola milijuna eura nagrade za policajce koji su osigurali ustoličenje Joanikija

Piše desk  /  08.10.2021., 18:07h
Vlada Crne Gore priopćila je da je iz budžetske rezerve izdvojila bruto 900 tisuća eura kao nagradu za policijske službenike koji su sudjelovali u policijskoj akciji 5. rujna na Cetinju, kada je u sukobima policije s protivnicima ustoličenja mitropolita SPC-a Joanikija ozlijeđeno nekoliko desetaka osoba.

Vlada je, nakon sjednice u četvrtak između ostalog priopćila da je usvojila Informaciju o osiguravanju sredstava iz Tekuće budžetske rezerve za potrebe Uprave policije, radi isplate nagrada službenicima Uprave policije povodom uspješno realizirane aktivnosti vezane za održavanje vjerskog obreda ustoličenja Mitropolita crnogorsko-primorskog na Cetinju.

- Tim povodom zaduženo je Ministarstvo financija i socijalnog staranja da iz Tekuće budžetske rezerve za ovu namjenu obezbijedi iznos do oko 500.000,00 eura neto, odnosno do oko 900.000,00 eura bruto - priopćeno je iz Vlade.

Također, u četvrtak je na Cetinju ispred zgrade Osnovnog državnog tužiteljstva održan prosvjed zbog još nepotvrđenog uhićenja Nena Kaluđerovića, jednog od navodnih organizatora prosvjeda tijekom rujanskih događaja na Cetinju, tijekom koga je nekoliko stotina građana nakratko blokiralo raskrsnicu na glavnom ulazu u grad.

Prema pisanju lokalnih medija, koje policija nije službeno potvrdila, Kaluđerović je uhićen u jednom od lokala u centru Cetinja, a novi prosvjed povodom njegovog uhićenja najavljen je za sutra u tom gradu, prenosi Antena M.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 05:26