StoryEditor

Pola godine od ubojstva Lane Bijedić počinitelj je i dalje na slobodi

Piše D  /  07.04.2020., 10:04h

Nesretna djevojka se, podsjetimo, iz Mostara u nedjelju, na dan ubojstva, u prijepodnevnim satima autobusom zaputila u Čapljinu. S autobusne stanice u Čapljini pješačila je do naselja Trebižat, nekih šest kilometara, i tu joj se gubi trag.

Obdukcijom tijela Lane Bijedić potvrđeno je kako je smrt nastupila nasilnim putem. Na tijelu su pronađeni tragovi udaraca u predjelu glave i tragovi gušenja, te tragovi vode u plućima. Još uvijek nije pronađen počinitelj ovog ubojstva koje je potreslo Hercegovinu, a kako su za Hercegovina.info rekli u Županijskom tužiteljstvu ŽZH - nema novih informacija u istrazi.

"U istrazi koja se vodi protiv N.N. osobe zbog smrti Lane Bijedić, Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu nije došlo do značajnijih dokaza koji bi bili od utjecaja za konačno razrješenje smrti Lane Bijedić", kazao je za Hercegovina.info glasnogovornik Tužiteljstva ŽZH, Josip Aničić.

Pojedini mediji u veljači su objavili informaciju kako je Lana Bijedić izvršila samoubojstvo, što su tada odlučno odbacili iz tužiteljstva. U svom priopćenju naveli su kako autor ovog članka želi obeshrabriti tužitelje u daljnjem postupanju. U MUP-u ŽZH pokrenuta je interna istraga o plasiranju neistinih informacija sa sastanka održanog 12. veljače, a u kojima se tvrdilo da je Lana Bijedil izvršila samoubojstvo.

"Vezano za pokretanje interne istrage u MUP-u ŽZH, kao i o rezultate iste, informaciju možete zatražiti od MUP-a ŽZH. Plasiranje neistinitih informacija u svakom slučaju šteti istragama u kaznenom postupku, a prije svega radi uznemiravanja javnosti i pokušaja obeshrabljivanja tužitelja u zakonitom i ekasnom prikupljanju dokaza", istaknuo je glasnogovornik Tužiteljstva ŽZH, Josip Aničić.

Na desetke informativnih razgovora i saslušanja, vještanje Laninog mobitela, pretresi objekata, razgovor s njezinom majkom nisu donijeli nikakve rezultate. U javnosti se, s pravom, postavlja pitanje hoće li ovaj slučaj ostati mrtvo slovo na papiru i statistička brojka u policijskoj kronici ubojstava.

Dnevnik.ba

13. travanj 2024 12:25