Article_Top_970x250

Pokušaj ubojstva: Dovezli se do BMW-a pa zapucali po muškarcu i ženi

u zagrebu

Pokušaj ubojstva: Dovezli se do BMW-a pa zapucali po muškarcu i ženi

sij 19, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Marko Prpić/Pixsell

Napadači su pobjegli, a E.H. i A.M.B. su prevezeni u bolnicu gdje je ustanovljeno da su teže ozlijeđeni.

Gino Hamidović (31) završio je u Remetincu jer ga se sumnjiči za pokušaj ubojstva  E.H. (31) i A. M.. B. (31), a Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu protiv njega te još dvojice muškarca u dobi od 33 i 43 godine, za koje tužiteljstvo navodi da im je državljanstvo nepoznato, pokrenulo istragu. Hamidoviću je istražni zatvor određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljana djela, prenosi Večernji.hr.

Riječ je o događaju koji se zbio 15. siječnja u ranim jutarnjim satima na križanju Lovinčićeve i Ivekovićeve ulice u Zagrebu kada se, kako se sumnja, 33-godišnjak BMW-om talijanskih registarskih, ne smanjujući brzinu, namjerno prednjim dijelom svog vozila zabio u lijevu, vozačevu stranu parkiranog BMW X5 u kojem su sjedili  E.H. i A.M.B. Sumnja se da su se potom,  E.H., koji je izašao iz svog vozila i 33-godišnjak verbalno i fizički sukobili nakon čega je 33-godišnjak otrčao niz Ivekovićevu.

Nakon toga je E.H. nazvao hitnu službu radi prijave događaja te je sjedio u  vozilu s A.M.B. Dok su oni čekali dolazak policije, u 4.07 u automobilu nepoznate marke i modela su se iz Ivekovićeve ulice u Lovinčićevu ulicu dovezla trojica okrivljenika i jedan nepoznati muškarac. Sporo su se vozili prema vozilu u kojem su bili E.H. i A.M.B., a kada su se dovezli u ravninu mjesta gdje su stajali oštećenici, Hamidović je kako se  sumnja sa stražnjeg sjedišta, kroz prozor sa spuštenim staklima, pucao iz automatske puške po oštećenicima. Sumnja se da je u njih sa suvozačevog mjesta iz pištolja pucao i 43-godišnjak.

E.H. i A.M.B. su pokušali pobjeći, pa su počeli trčati pri čemu je E.H. pogođen u stopalo prije no što se uspio sakriti se kod obližnjeg parkiranog kamiona, dok se  A.M.B. sakrila u BMW X5 zatvarajući vrata. No napadači su se dovezli do automobila u kojem je bila te su ispalili više hitaca u vozačeva vrata i lijevu stranu automobila, od kojih je više hitaca pogodilo A.M.B. u desnu ruku i desnu nogu.

Napadači su pobjegli, a E.H. i A.M.B. su prevezeni u bolnicu gdje je ustanovljeno da su teže ozlijeđeni. Hamidović je inače bio i sudionik sukoba koji se dogodio u studenom 2019. na Krugama kada je iz Porschea zapucao na Ginu Hrustića. Optužen je za pokušaj ubojstva, zbog čega mu se trenutačno sudi na Županijskom sudu u Zagrebu.

Prema optužnici, Hamidović se tereti da se 25. studenog 2019. oko 16 sati u Porscheu zaustavio u Ulici Kruge kod kućnog broja 27 u trenutku dok je Hrustić prelazio cestu preko pješačkog prijelaza. Hrustić je malo prije toga izašao iz policijske postaje te je krenuo prema svom parkiranom vozilu.

No u tom trenutku je, Hamidović, kako ga se tereti kroz prozor Porschea podigao pištolj kalibra 7,62 mm i ispalio jedan hitac prema Hrustiću te se odvezao. Hamidović niječe krivnju, a vještak balističar u svom nalazu nije znao reći gdje se u trenutku ispaljenja hica nalazio Hrustić, zbog čega je sud svojevremeno odlučio provesti rekonstrukciju na mjestu događaja.

Spazio sam Porsche čim sam izašao iz postaje. On je stao kod pješačkom prijelaza. Pitao sam ga: "Što ti imaš protiv mene?", na što je on rekao: "Dođi" i opsovao mi majku te rekao da će me sad ubiti.

Nakon toga je izvadio pištolj i zapucao, a ja sam otišao u postaju to prijaviti - opisao je događaj Hrustić tijekom suđenja. Pojasnio je i da Hamidovića poznaje od malena te da su i rodbina u 3. ili 4. koljenu, a naveo je i da nisu bili u sukobu nakon čega je dodao.

-Oni su ubili mog bratića Hašima Osmanovića. Riječ je o ubojstvu koje se dogodilo u veljači 2012. na Aveniji Dubrava. Za to je ubojstvo prvotno bio osumnjičen Gino Hamidović koji je neko vrijeme proveo u istražnom zatvoru, no kaznena prijava je na koncu protiv njega odbačena, a počinitelj još nije nađen.

Dnevnik.ba