StoryEditor

Pokrenuta velika potraga za nestalom ženom u Stocu

Piše D  /  23.03.2018., 10:03h

Po izuzetno teškim vremenskim uslovima oko 50 pripadnika GSSuBiH, među kojima su bili i pripadnici FUCZ, radili su na pregledanju korita rijeke Bregave i kopnenih zona na užem gradskom području Stoca. Teren po kojem je vršena pretraga bio je vrlo strm, klizav i stjenovit sa gustom vegetacijom, a vremenski uslovi vrlo loši, uz kišu, snijeg i jaku buru, prenosi N1.

Pretražuje se područje površine od 5 kvadratnih kilometara, a zaključno sa jučerašnjim danom pregledano je uže gradsko područje Stoca, Komanje brdo te područje starog grada u Stocu.Pripadnici FUCZ su na početku jučerašnje potrage upozorili sve učesnike na minska polja, posebno ona prema entitetu RS, koja su nekih kilometar i po od grada Stoca.

U potragu su, pored spasitelja GSSuBiH i FUCZ, uključeni policija, pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stolac i rodbina nestale žene. Prema izjavi njenog sina, žena je duševni bolesnik, a nestala je u Stocu u noći između 18. i 19. ožujka, dok je nestanak policiji prijavljen u utorak (20. ožujka) oko podne, kada je i krenula potraga za njom.

Danas je nastavljena potraga i učešće FUCZ sa ukupno 13 pripadnika osposobljenih za ovu vrstu potrage. Ukoliko i današnja potraga ne bude dala rezultate bit će nastavljena i sutra, a u tijeku je razmatranje plana za nastavak ili mogućii prelazak na potragu sa smanjenim intenzitetom do prijema novih informacija, priopćeno je jutros iz Federalne uprave civilne zaštite.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 06:51