StoryEditor
Shinzo Abe

Pojavio se videozapis atentata na bivšeg japanskog premijera. Osiguranje ga je htjelo zaštititi svojim tijelima, ali nije uspjelo

Piše desk  /  09.07.2022., 17:39h

Društvenim mrežama se širi videozapis trenutka kada je bivšeg japansko premijera pogodio metak atentatora tijekom njegovog jučerašnjeg govora u japanskom gradu Nara. Abe je od posljedica ranjavanja ubrzo preminuo.

Na videozapisu se može vidjeti kako Abe održava govor okupljenima, a pored njega se nalaze članovi osiguranja i građani. U jednom trenutku čuje se pucanj i vidi se oblak dima na što reagira Abeovo osiguranje pokušavši ga zaštititi svojim tijelima i aktovkama.

Drugi pucanj, međutim bio je koban za bivšeg japanskog premijera. Kako se može vidjeti na videu, iako su članovi osiguranja stali ispred atentatora i podigli aktovke metak je nekako uspio proći i pogoditi Abea u predjelu torza. Nakon pogotka, kako se može vidjeti na videu, Abe se uhvatio rukama za prsa, zateturao i pao. Napadača su potom savladali članovi osiguranja.

Tetsuya Yamagami, koji je identificiran kao atentator na bivšeg japanskog premijera pucao je, prema vlastitom priznanju, iz ručno izrađenog oružja.

Abe je odveden u bolnicu zbog kardiopulmonalnog zastoja i nije pokazivao vitalne znakove. Proglašen je mrtvim u 17:03 sati iskrvarivši nasmrt od dubokih rana na srcu i desnoj strani vrata.

Primio je više od 100 jedinica krvi u transfuzijama tijekom četiri sata, rekao je Hidetada Fukushima, profesor za hitnu medicinu u medicinskoj sveučilišnoj bolnici Nara, na televizijskoj konferenciji za novinare.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 08:00