Article_Top_970x250

Pojavili se snimka i SMS-ovi: Kako je bivši policajac i zvijezda TV serije pokušao iznuditi poduzetnika

SLUČAJ LEONA LUČIĆA

Pojavili se snimka i SMS-ovi: Kako je bivši policajac i zvijezda TV serije pokušao iznuditi poduzetnika

sij 14, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Screenshot

U mjestu Draganić kod autoceste Zagreb-Karlovac u petak se odigrala prava drama kada je jedan poduzetnik zajedno s prijateljem, bivšim MMA borcem, izudarao bivšeg policijskog inspektora Leona Lučića, inače protagonista televizijske serije "Krim tim 2".

Povod tučnjavi navodno je bila iznuda koju je Lučić zajedno s nekolicinom drugih osoba pokušao vršiti nad poduzetnikom, koji je sve to i uredno prijavio zaprešićkoj policiji.

Audio snimka do koje je došao RTL, a koju, kako javlja ta televizija na kojoj se "Krim tim 2" svojedobno i emitirao, ima i policija, pokazuje kako je izgledala ucjena koja je nekoliko dana trajala prema zaprešićkom poduzetniku od kojeg su tražili 100 tisuća eura i prijetili njegovoj obitelji.

- Moraš mi samo reći auto s kojim dolaziš i moraš biti sam. Ako netko ide s tobom, ne izlazi iz auta. Znači, izlaziš ti sam. Auto na auto… razumiješ. Nemaš brige. Bio bih ja veliki kreten - čuje se na audio snimci.

'Sutra svatko živi svoj život'

- Skupljam cijeli dan lovu i zovem one koji mi u tome mogu pomoći. A ti, ako si tako pametan i znaš da ja zovem, onda bi trebao znati da je 100.000 ozbiljna cifra i da čak i banka treba tri dana - napisao je poduzetnik u SMS-u na što je dobio Lučićev odgovor:

- 100 skupi i budi spreman donijeti gdje ti se kaže, u protivnom zanemari sve izrečeno. Sutra svatko živi svoj život i radi svoj posao. Lp.

Poduzetnik je nakon toga nazvao policiju te im rekao da je odlučio samoinicijativno naći se s iznuđivačem. Iz policije su mu rekli, kako Jutarnji doznaje u MUP-u, da to ne čini i da se ne nalazi s njima mimo policijskih uputa, međutim, on je na svoju ruku otišao na sastanak tako da policija nije ni znala gdje će se sastanak održati.

Na tom je sastanku onda i došlo do incidenta u kojem je Lučić teško ozlijeđen, u bolnici je s prijelomom ključne kosti završio i MMA borac Marko Š., a iznuđivani poduzetnik zadobio je lakše ozljede. Identitet četvrtoga muškarca koji je na primopredaju novca došao s Lučićem, te pobjegao, policija još pokušava utvrditi.

Lučić se još uvijek nalazi karlovačkoj bolnici gdje ga trenutačno čuva policija, a doktori su ga stavili u induciranu komu. U utorak bi trebao biti prebačen u Zagreb, piše RTL.

Poduzetnik je ispitan

Odvjetnik poduzetnika koji je bio meta iznude, Ljubo Pavasović Visković, rekao je sljedeće za RTL.

- Moj klijent je prepraćen je i ispitan zbog sumnje na kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede, ali nadam se da će vrijeme pokazati da je on bio žrtva iznude i da je postupao u nužnoj obrani prema osobama koje su ga napale.

Na pitanje RTL-a je li imao saznanja da je zbog iznude novca uhićen bivši inspektor Leon Lučić kojemu, kako navodi televizija, supruga radi u Ravnateljstvu policije, i ima li saznanja o tome, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je odgovorio:

- Ovo mi je prvo što čujem i nije mi poznat gospodin niti gospođa, ali bih iskoristio priliku, nemojte me hvatati za brojke, ali siguran sam da policija je jedna od onih institucija koja promptno kažnjava svaku vrstu nezakonitog, nestručnog, neprofesionalnog djelovanja svojih pripadnika.

Dnevnik.ba