StoryEditor
belgorod

Pojavila se nova snimka navodnog ukrajinskog napada na ruski teritorij

Piše desk  /  01.04.2022., 10:35h
Na društvenim mrežama pojavljuju se nove snimke napada na skladište nafte u ruskom gradu Belgorodu. Regionalni guverner Belgoroda optužio je ukrajinske vojne helikoptere da stoje iza napada, no Ukrajina nije preuzela nikakvu odgovornost.

Na snimci napada vidi se skladište goriva koje je u plamenu dok iznad njega prolijeću helikopteri. 

Osam spremnika goriva gori u skladištu nafte u Belgorodu u Rusiji, a postoji opasnost da će se požar proširiti na još osam, javila je ruska državna novinska agencija RIA Novosti kako izvještavaju hitne službe. Agencija navodi da se stanovnici obližnjih ulica evakuiraju, no gradonačelnik Anton Ivanov je rekao da dva radnika u depou nisu ozlijeđena.

Belgorod se nalazi oko 30 km od ukrajinske granice i 60 km od ukrajinskog grada Harkiva, koji je bombardiran od strane ruskih vojnika od početka rata. BBC nije mogao neovisno provjeriti snimku.

"Skladište goriva u ruskom gradu Belgorodu gori nakon što su ga navodno pogodila dva ukrajinska vojna helikoptera", rekao je regionalni guverner Vjačeslav Gladkov. Dodao je da su požar izazvali zračni napadi ukrajinskih helikoptera nakon što su prešli granicu na maloj visini.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 01:55