StoryEditor
huliganski neredi

Pojavila se nova snimka koja možda otkriva da je Michalisa ubo navijač AEK-a

Piše desk  /  21.08.2023., 12:24h

Grčki portali jučer su objavili da grčka policija detaljno pregledava snimke krvavog obračuna huligana iz redova Bad Blue Boysa te navijača Panathinaikosa i AEK-a. Portal Newsit navodi kako će u nastavku istrage, uz Bad Blue Boyse i navijače Panathinaikosa, biti ispitani i navijači AEK-a koji su sudjelovali u sukobu.

Newsit navodi da istraga napreduje i policija vrlo pažljivo analizira snimke koje, prema procjenama policijskih službenika, prikazuju trenutak u kojem Michalis Katsouris prima smrtonosni ubod nožem u ruku. Videomaterijal prikazuje prve minute napada ispred stadiona u noći 7. kolovoza, a vide se osobe koje su aktivno sudjelovale u sukobima.

Ovo je snimka koja pokazuje trenutak uboda?

Medijima se proširila snimka s nadzornih kamera koja navodno pokazuje trenutak u kojem je uboden 29-godišnji Michalis Katsouris i koja je navodno dokaz grčkoj policiji u slučaju ubojstva Katsourisa.

Na snimci se ne vidi dobro što se stvarno dogodilo i teško je zaključiti što se zapravo dogodilo, no prema tvrdnjama izvora koji je poslao snimku, čini se kako bi ona mogla prikazivati trenutak kad je uboden grčki navijač.

U trenutku koji navodno pokazuje ubod, Michalis Katsouris (u plavoj majici) i drugi muškarac u bordo majici trče jedan do drugog. U jednom trenutku Michalis lijevom rukom zamahuje prema natrag, a drugi muškarac zamahuje lijevom rukom, u kojoj drži nepoznati predmet, u smjeru ubijenog Michalisa.

Kasnije se vidi da Michalis gleda majicu te zatim trči prema kiosku. Tu se srušio te je kasnije po njega došla Hitna pomoć. Naknadno je proglašen mrtvim.

Iako je iz ove, ali i ranije objavljenih snimki, teško zaključiti što se zapravo dogodilo, niti jedna do danas objavljena snimka jasno ne prikazuje da je za smrt grčkog navijača odgovoran pripadnih Boysa.

Na Twitter stranici Hooligans.cz napisano je kako je Michalisa ubo navijač AEK-a. Vjerojatno slučajno...

Izvor: Ovo je kronologija događaja

Uz snimku, izvor iz Hrvatske je medijima poslao i navodnu kronologiju događaja. Iako se to ne vidi dobro, izvor tvrdi da je, nakon što su policija i dio navijača AEK-a u 23 sata otišli, kod stadiona ostalo oko 250 grčkih huligana, među njima i osobe sa snimke. 

Muškarac u bordo majici, piše izvor, u ruci drži nož. Nakon sukoba s Boysima grčki huligani bacaju 15-ak Molotovljevih koktela te bježe u smjeru iz kojeg su došli, piše u kronologiji. Tijekom bijega je Michalis uboden te bježi u kiosk, dok muškarac u bordo majici odlazi u obližnji kafić.

U kronologiji se navodi da se na snimkama i dalje vidi da muškarac u ruci drži oštri predmet. Muškarac u bordo majici više puta ulazi i izlazi iz kafića i sukobljava se s Boysima, a odlazi nakon što su Boysi pobjegli od policije.

Hitna pomoć po ozlijeđenog Michalisa dolazi nakon 24 minute, a djelatnici kioska peru prostor oko kioska i time uništavaju moguće dokaze, piše u kronologiji koja je poslana medijima.

Ni na jednom od pronađenih noževa nema DNA povezane s ubojstvom navijača

Prema policijskom izvješću, nijedan od noževa pronađenih kod uhićenih i na području incidenata nije oružje kojim je počinjeno ubojstvo Michalisa Katsourisa. 

Podsjetimo, dosad je objavljeno da je pronađeno nekoliko noževa, od kojih jedan kod 23-godišnjeg Boysa, ali mediji navode da ni na jednom od tih noževa nisu pronađeni DNA uzorci koji bi ih povezali s ubijenim Michalisom.

Nadalje, uzorci DNA koji su dosad analizirani nisu odgovarali onima koji su pronađeni na Michalisovom tijelu.

Dnevnik.ba

16. srpanj 2024 13:38