StoryEditor
sapunica u novom pazaru

Pojavila se i treća Zukorlićeva žena: Došla s papirom tražiti nasljedstvo?! Evo tko je ona

Piše desk  /  23.05.2022., 12:02h

Luksuz po šerijatu: Muamer Zukorlić je vozao BMW, imao dvije supruge, a ljubio 18 godina mlađu novinarku Belkisu...

Odavno je bilo medijskih napisa o Zukorlićevoj navodnoj vezi, pa i braku s ovom novinarkom, koja je 20 godina mlađa od njega, a neki su podgrijani i neposredno poslije njegove smrti.

Pokojni muftija Muamer Zukorlić imao je navodno i treću suprugu, poznatu novopazarsku novinarku Belkisu Crnovršanin (31), koja se sada pojavila u Mešihatu Islamske zajednice s papirima da su bili vjenčani po šerijatskim zakonima i sa zahtjevom da dobije svoj dio nasljedstva, neslužbeno saznaje beogradski Kurir.

„Javna je tajna da je Zukorlić bio u vezi i s Belkisom. To je cijeli Novi Pazar znao. Međutim, po gradu se odavno pričalo i da ju je tajno oženio, spominjalo se i da je to možda uradio u Istanbulu, te da je ona zapravo bila njegova treća žena po šerijatu. A malo pošto je Zukorlić umro, Belkisa se pojavila u Mešihatu Islamske zajednice u Novom Pazaru tražeći svoja prava. Navodno je imala papire koji dokazuju da je bila šerijatski vjenčana sa Zukorlićem i sad traži da dobije dio ostavštine pokojnog muftije.

Po šerijatskim zakonima, inače, sve supruge imaju pravo na dio imovine pokojnika – kaže izvor Kurira iz Novog Pazara i dodaje da je Belkisa javno neudata, kao i da se nikada nije pojavljivala zajedno sa Zukorlićem.

„Po jednoj, Belkisa je iz Mešihata izašla kratkih rukava jer nit’ je bilo zajedničkog života sa Zukorlićem, nit’ su imali djece, pa nema što tražiti u ostavinskoj diobi. A po drugoj, Belkisina bitka još traje i ona se ne predaje. Jedno je sigurno – u Mešihatu je bila i svoja navodna prava je tražila“, kaže Kurirov sugovornik.

Inače, odavno je bilo medijskih napisa o Zukorlićevoj navodnoj vezi, pa i braku s ovom novinarkom, koja je 20 godina mlađa od njega, a neki su podgrijani i neposredno poslije njegove smrti. Tako je pisano da je ona nimalo slučajno završila studije na Zukorlićevom Internacionalnom sveučilištu u Novom Pazaru, a također i nimalo slučajno našla zaposlenje u njegovoj TV Sandžak i agenciji Sandžak pres.

Pisalo se i o skupim automobilima koje je dobila od muftije, pa se čak spominjao i “mercedes S 320” od 85.000 eura, kao i o tome da isključivo nosi markiranu garderobu koju sigurno ne može priuštiti od novinarske plaće, a ni obitelj joj nije imućna, već prosječna.

„Zanimljivo, ali Belkisa je rođena 1991., iste godine kada je Zukorlić dobio kćerku s Umejom. Također, zanimljivo je i da je Belkisa bila u prvim redovima na proslavi izbornog rezultata Stranke pravde i pomirenja 3. travnja, na čijem čelu je poslije Zukorlićeve smrti njegov sin iz prvog braka Usame„, kaže Kurirov izvor.

Podsjetimo, Zukorlićeva prva žena, s kojom je izrodio četvero djece, Palestinka je Umeja, a druga priznata po šerijatskim zakonima Elma Elfić Zukorlić, s kojom je, također, ima četvero nasljednika. U ovu već kompliciranu priču punu skandala, koja je poslije muftijine iznenadne smrti 6. studenog 2021. prerasla u pravu sagu zabiberenu sukobom Usamea s maćehom Elmom, umiješala se i Belkisa dodajući primjese sapunice. I slučaj sad dobiva obrise turske serije.

Kurir je pokušao stupiti u kontakt s Belkisom posredstvom broja telefona, za koji je novinarima iz nekoliko izvora potvrđeno da je njen važeći. Međutim, mlađa ženska osoba, koja se javila, poslije predstavljanja da su novinari iz Kurira tvrdila je da je u pitanju pogrešan broj. Zanimljivo, poslije tog poziva Belkisa je na svom Instagram nalogu, koji je inače zaključan, promijenila naslovnu fotografiju tako da joj se više ne vidi lice, već figura s leđa.

Dnevnik.ba

27. siječanj 2023 09:05