StoryEditor
bihamk

Pojačan promet vozila na graničnim prijelazim na izlazu iz BiH

Piše fena  /  24.10.2021., 18:03h
Večeras i sutra neće biti noćnih obustava prometa u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), pa će se i tijekom noći prometovati jednom trakom-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izvođenja neophodnih radova na autoputu A-1, na dionicama Kakanj-Visoko (most u naselju Dobrinje) i Podlugovi-Sarajevo sjever, prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova. 

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), promet se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, prometuje se na putnim pravcima: Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Donja Golubinja),  Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica) i Gračanica-Srnice Donje.

Zbog sanacionih radova, obustavljen je promet na dionici magistralnog puta Draksenić-Vrbaška. Za vrijeme radova putnička vozila mogu koristiti lokalni put (Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići), dok teretna vozila saobraćaju preko Banja Luke i Prijedora. 

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Velika Kladuša, Izačić, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod i Orašje. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Tijekom listopada i studenog povećan je broj srneće divljači koja prelazi ceste uslijed formiranja zimskih krda u jutarnjim i večernjim satima, zbog čega dolazi do povećanog broja prometnih nezgoda. Iz BIHAMK-a mole vozače da budu oprezni.

Dnevnik.ba

18. rujan 2023 07:56