Article_Top_970x250

Pojačan promet na graničnim prijelazima

bih

Pojačan promet na graničnim prijelazima

pro 24, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Na putevima u Bosni i Hercegovini prometuje se po pretežno mokrom kolovozu. Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na dionicama magistralnih puteva: M-16.4 Novi Travnik- Bugojno (Rostovo), M-16.2 Prozor-Jablanica i M-17 Konjic-Drežnica, kao i uz rijeku Savu, Lašvu i Drinu.

Na planinskim prijevojima mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.  Vozači se pozivaju na opreznu vožnju i podsjeća se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Zbog jakih udara vjetra na širem području Bihaća i Bosanskog Petrovca, vozači se upozoravaju na mogućnost urušavanja stabala i polomljenog granja na kolovoz, prenosi Fena.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje na snazi je obustava prometa za teretna vozila preko 3,5 t.  U tijeku su radovi na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), zbog čega je izmjenjen režim prometa na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Nemila.

Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru promet preusmjerava na regionalni put R-445 Nemila-Zenica.   Zbog predstojećih praznika, pojačana je frekvencija vozila na graničnim prijelazima.

Zadržavanja na graničnim prijelazima ovoga jutra nisu duža od 30 minuta.

Zbog loših uvjeta za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je promet za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prijelazu Hum-Šćepan Polje. Na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je promet zbog radova u Hrvatskoj.

Zbog nastupajućeg praznika katoličkog Božića, od danas (24.12.) od 12 sati do 25.12. do ponoći zabranjuje se prijevoz eksplozivnih materija na području FBIH.