StoryEditor

Pogledajte tko je najbrži Vatreni na Europskom prvenstvu

Piše D  /  26.06.2021., 05:06h

Najveći rušitelj svih statističkih rekorda je Cristiano Ronaldo: u tri utakmice zabio je pet golova (slijede ga Schick, Wijnaldum, Forsberg i Lewandowski s tri), pišu Sportske novosti.

Ronaldo je dosad porušio sve letvice, najbolji je strijelac u povijesti Eura (14), najbolji u kumulativnom zbroju na Eurima i SP-ima (21), stigao je Iranca Ali Daeija po broju golova za reprezentaciju (107).

Što se momčadske statistike tiče, najubojitiji su Nizozemci koji su u tri utakmice postigli osam golova (Talijani, Belgijci i Portugalci sedam, Hrvatska četiri).

 Španjolci su pokazali da i dalje igraju svoju igru, u tri utakmice imali su nevjerojatan posjed lopte od 68,7 posto. Nijemci su imali rekordnu točnost dodavanja od 89,7 posto, po broju udaraca na gol prednjačili su Danci (61), po broju faulova Mađari (62). Jedini koji uopće nisu primili gol bili su Talijani i Englezi.

Asistencijama su se istaknuli Danac Højbjerg i Švicarac Zuber (tri).

U kategoriji najbržih na turniru je Joško Gvardiol čija su ga istrčana 33,3 kilometra na sat stavila na podjelu šestog mjesta s Christensenom i Pukkijem, a iza Mađara Négoa i Talijana Spinazzole (33,8), Comana, Gakpa i Jamesa.

Sedam udaraca na gol imao je Perišić, najviše od naših, uz dva postignuta gola (Lewandowski 12). U obrambenoj kategoriji "balls recovered" od naših je bio najbolji Vida s 18 intervencija, a tu je najbolji bio Nizozemac De Vrij s 29.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 20:07