StoryEditor
Vozni park

Pogledajte što se nalazi u privatnoj garaži Vladimira Putina

Piše desk  /  04.02.2022., 12:03h
Osim u predsjedničkoj limuzini Putina se često može vidjeti i za upravljačem nekih egzotičnih vozila, pa čak i u ulozi testnog vozača.

I dok su oči svijeta uprte u Ukrajinu i dok se iščekuje novi potez ruskog predsjednika, službene vlasti javnost zabavljaju nekim banalnijim stvarima. Tako je nedavno službeni Kremlj objavio što se sve nalazi u garaži predsjednika Putina.

Iako njegovo osobno bogatstvo na Zapadu procjenjuju na više od 200 milijardi eura, što bi ga činilo jednim od najbogatijih ljudi na svijetu, njegov vozni park je daleko skromniji od konkurenata po bogatstvu. I on poput brojnih bogataša ima kolekciju automobila, ali je ona daleko skromnija.

Prema popisu imovine koji je objavio Kremlj, Vladimir Putin ima garažu od samo 18 četvornih metara u kojoj drži tri automobila i prikolicu. A automobili su daleko od egzotike jer njegovu ergelu čine dva GAZ-a, točnije M21 Volge, te Lada Niva.

Potonji je auto kupio 2009. godine, a koristio ga je za odlazak u ribolov. Sudeći po fotografijama, radi se o top izvedbi koja je opremljena brojnim unikatnim detaljima poput šnorkla, velikih naplataka i dodatne zaštite. Također, ispod poklopca je Opelov motor. Konačno, u garaži se nalazi i jedna prikolica Skif sa šatorom.

Ruski predsjednik nesumnjivo koristi svaku priliku za promicanje domaće autoindustrije. Tako je 2015. godine osobno testirao Ladu Vestu, dok je za protokolarne dužnosti izabrao domaći ponos Aurus Senat, koji je poznatiji i kao "ruski Rolls-Royce".

Dnevnik.ba

03. svibanj 2024 21:56