Article_Top_970x250

Pogledajte što je Olmo objavio kad je saznao da će igrati protiv Hrvatske na Euru

nekadašnji igrač dinama

Pogledajte što je Olmo objavio kad je saznao da će igrati protiv Hrvatske na Euru

lip 24, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: EPA

Dani Olmo, Katalonac koji nastupa za Španjolsku, za četiri dana igra utakmicu koju je sam nazvao "velikom i posebnom".

Tada se u Copenhagenu u osmini finala Eura sastaju Španjolska, za koju igra, te Hrvatska, reprezentacija države koju nije pretjerano nazvati Olmovom drugom domovinom.

Zato što je 23-godišnji ofenzivac u njoj proveo pet i pol ključnih godina za svoj razvoj, tijekom kojih se profilirao kao jedan od najboljih mladih nogometaša Europe.

Olmo je u Dinamo došao sa 16 godina iz Barcelonine akademije, a s 21 se prodao u Leipzig za 22 milijuna eura. Samo su Luka Modrić s 22.5 i Marko Pjaca s 23 milijuna eura skuplji izlazni transferi u povijesti Dinama.

Ubrzo po dolasku u jedan od najboljih njemačkih klubova Olmo se sjajno snašao i za samo godinu i pol je udvostručio svoju vrijednost na tržištu. 

Međutim, u Dinamu je postao igrač i reprezentativac Španjolske, za koju je postigao tri gola u 13 nastupa. Dva posljednja imao je na ovom Euru. 

Meč u kojem se nada treći put zaigrati za Španjolsku na EP-u, te na kojem će se susresti s bivšim suigračima Livakovićem, Ivanušecom, Oršićem i Petkovićem, na Instagramu je Olmo najavio fotografijom na kojoj noseći dres Španjolske u rukama drži dresove Dinama i Hrvatske te porukom na hrvatskom: "Velika i posebna utakmica", prenosi Index.

Dnevnik.ba