StoryEditor

Pogledajte što je Olmo objavio kad je saznao da će igrati protiv Hrvatske na Euru

Piše D  /  24.06.2021., 08:06h

Tada se u Copenhagenu u osmini finala Eura sastaju Španjolska, za koju igra, te Hrvatska, reprezentacija države koju nije pretjerano nazvati Olmovom drugom domovinom.

Zato što je 23-godišnji ofenzivac u njoj proveo pet i pol ključnih godina za svoj razvoj, tijekom kojih se profilirao kao jedan od najboljih mladih nogometaša Europe.

Olmo je u Dinamo došao sa 16 godina iz Barcelonine akademije, a s 21 se prodao u Leipzig za 22 milijuna eura. Samo su Luka Modrić s 22.5 i Marko Pjaca s 23 milijuna eura skuplji izlazni transferi u povijesti Dinama.

Ubrzo po dolasku u jedan od najboljih njemačkih klubova Olmo se sjajno snašao i za samo godinu i pol je udvostručio svoju vrijednost na tržištu. 

Međutim, u Dinamu je postao igrač i reprezentativac Španjolske, za koju je postigao tri gola u 13 nastupa. Dva posljednja imao je na ovom Euru. 

Meč u kojem se nada treći put zaigrati za Španjolsku na EP-u, te na kojem će se susresti s bivšim suigračima Livakovićem, Ivanušecom, Oršićem i Petkovićem, na Instagramu je Olmo najavio fotografijom na kojoj noseći dres Španjolske u rukama drži dresove Dinama i Hrvatske te porukom na hrvatskom: "Velika i posebna utakmica", prenosi Index.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 20:36