StoryEditor

Pogledajte snimku spašavanja Rusa i Ukrajinaca s Bourbona

Piše D  /  14.10.2019., 07:10h

Na društvenim mrežama pojavila se videosnimka za koju se vjeruje da prikazuje spašavanje prvih preživjelih članova posade Bourbon Rhodea – Rusa Igora Morozova i dvojice Ukrajinaca Dmytra Marchenka i Yevhenia Nikolova, piše Morski.hr

Podsjećamo, oni su jedini zasad pronađeni preživjeli mornari s Bourbon Rhodea, broda koji je potonuo 26. rujna. Četvorica su mornara preminula, a za sedmoricom potraga još uvijek traje - među njima je i šibenski kapetan Dino Miškić. 

Sa snimci možemo vidjeti trojicu spašenih pomoraca, od kojih se jedan penje na brod dok na leđima ima natpis tvrtke Bourbon Offshore. Svi su vidljivo iscrpljeni, a snimku je napravio filipinski član posade broda koji je pronašao brodolomce. 

- Drago mi je što smo mogli pomoći, dali smo sve od sebe. Volio bi da smo pronašli i ostale. Snimki ima još, a nakon ovog spašavanja nastavili smo put ka luci prema kojoj smo krenuli, objasnio je Filipinac za Morski.hr. 

Inače, dvojica Ukrajinaca i Rus spašeni su treći dan nakon što je Bourbon Rhode potonuo 26. rujna. Prema svjedočanstvu jednog od njih, Igora Morozova, u moru su proveli 24 sata držeći se rukama i nogama o prevrnutu splav za spašavanje, a valovi od 15 metara nosili su ih sve dalje od mjesta gdje je potonuo brod.

Video pogledajte OVDJE.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 15:34