StoryEditor

Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje za Božić

Piše D  /  22.12.2018., 09:12h

No, velikih promjena vremena u narednih nekoliko dana neće biti. U BiH se očekuje oblačno vrijeme, a razvedravanje je najavljeno za utorak, prenosi FHMZ.

NEDJELJA U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne oblačno. U većem dijelu Bosne oblačno prijepodne sa slabom kišom u jutarnjim satima, a u drugoj polovini dana djelomično smanjenje oblačnosti. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11 stupnjeva.

PONEDJELJAK U Bosni i Hercegovini se prijepodne očekuje jače naoblačenje koje će u nizinama uvjetovati kišu. Snijeg se prognozira iznad 700 metara nadmorske visine. Prestanak padavina do kraja dana. Vjetar u jutarnjim satima slab južnog smjera. S dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na sjever. Temperatura zraka većinom između 4 i 8, na jugu zemlje do 10 stupnjeva. U poslijepodnevnim satima temperatura zraka u opadanju.

UTORAK U Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu zemlje jutarnja temperatura zraka između -2 i 3, a najviša dnevna od 4 do 8 stupnjeva.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 22:06