StoryEditor
uloženo puno sati

Pogledajte kako izgleda Rimac Nevera složena od Lego kockica

Piše Desk  /  18.09.2021., 12:35h
Na portalu Lego Ideas pojavila se verzija Rimčeve Nevere složena od preko dvije tisuće plastičnih dijelova. Dobije li podršku javnosti, ima šansu ući u razmatranje za serijsku proizvodnju.

S vremena na vrijeme na portalu Lego Ideas pojavi se kakav zanimljiv projekt neovisnih dizajnera koji se poprilično dopadne javnosti i potencijalnim kupcima.

Ako njih najmanje 10 tisuća svojim glasom podrži taj projekt, Lego ga uzima u razmatranje, doradu i – u nekim situacijama – serijsku proizvodnju. Sretni i vješti dizajneri takvih projekata potom s Legom dijele zaradu od prodaje setova koje su osmislili, i u pravilu zadovoljni su i on, i Lego i kupci koji su dobili ono što su željeli.

image

Rimac Nevera napravljena od Lego kockica

PLATON_DR -

Na ovaj se način u Legovu serijsku ponudu već pokušao probiti model automobila Rimac Concept_One jednog domaćeg dizajnera, a sada je na stranicama Lego Ideas osvanuo model novog Rimčevog električnog hiperautomobila – Nevere.

Želite li ga podržati, možete to učiniti na ovom mjestu.

Izazovna konstrukcija

Dizajner, koji se predstavlja nickom platon_dr, piše kako je izrada modela bila prilično teška zbog njegovih oblina koje je vrlo izazovno izraditi od Lego kockica. Kombiniranje raznih oblika i vrsta, primarno zaobljenih kockica, uzelo mu je mnogo vremena, pogotovo kako bi se koliko-toliko vjerno prikazali detalji.

image

Rimac Nevera napravljena od Lego kockica

PLATON_DR -

Ukupno je, kaže, utrošio oko 50 sati na izradu modela, ali se pritom i zabavio.

Kao najteži dio za složiti izdvojio je sustav zakretanja kotača te prednja svjetla, za koja kaže da su vrlo kompliciranog oblika, i da nije na to niti mislio kada je odabrao Neveru za svoj novi Lego projekt.

Model se sastoji od ukupno 2.127 dijelova, uključuje pomična butterfly vrata i prtljažnik, a u interijeru je pokušao vrlo vjerno replicirati detalje, pa čak i pretince koji se mogu otvoriti.

image

Rimac Nevera napravljena od Lego kockica

PLATON_DR -

Zašto se uopće okušao u ovome? "Iste sekunde kada sam vidio ovaj automobil, pomislio sam 'sigurno bi ga bila patnja složiti od legića' i onda sam si to postavio kao izazov", kaže dizajner Lego Nevere, prenosi Bug.hr.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 09:20