Article_Top_970x250

Poginuo Šaban Šaulić

odlazak legende

Poginuo Šaban Šaulić

velj 17, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Popularan pjevač narodne glazbe Šaban Šaulić, navodno je poginuo u 68. godini života, prenosi srpski Blic. Iako su prvotno napisali kako je pjevač u prometnoj nesreći u Njemačkoj zadobio teške tjelesne ozljede, ubrzo je stigla vijest kako je pjevač preminuo. 

Detalji prometne nesreće još uvijek nisu poznati. Navodno je pjevač nakon sudara prebačen u bolnicu gdje je zbog zadanih tjelesnih ozljeda preminuo, a s njim su u automobilu bili kum i vozač. Šaulić je sinoć održao koncert u gradu Bielefeldu, a navodno se preselio u Njemačku gdje živi posljednjih nekoliko mjeseci. 

Prije dvije godine u emisiji 'Ami G show' progovorio je o napadu koji mu se dogodio u mladim danima. 

"Izboli su me nožem u haustoru. Ja sam ušao iz hodnika koji ima svjetlo. Povuče me ruka jedna u mrak, osjetio sam nož u leđima. Gledao sam kako da pobjegnem, jer sam bio sportaš. Počeli su me bosti u leđa. Sreća pa nisu u živac pogodili. Samo sam vidio taj stari ulaz. Ništa više. Kao slijepa kokoš", rekao je pjevač. 

Šaulić je, kaže, bio toliko ranjen da se uplašio kako će nasilnici vidjeti da nisu u stvari 'završili posao'. 

"Htjeli su me ubiti. Prešao sam sedamdeset pet stepenica i ušao u sobu. Počeo sam skidati težak kaput, a sako još teži od krvi. Nazvao sam prijateljicu i rekao joj što se dogodilo. Rekao sam joj da može neću preživjeti dok dođe policija", ispričao je Šaban. 

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250