StoryEditor

Podrška od prvog dana: Evo što je veliki Ottmar Hitzfeld rekao o Niki Kovaču

Piše D  /  07.04.2019., 10:04h

Niko, bivši hrvatski izbornik, cijele sezone trpi osporavanja, iako u posljednjih 15 utakmica njegova momčad ima 13 pobjeda i drži prvo mjesto Bundeslige.

Kritičari se javljaju poslije svake lošije utakmice njemačkog prvaka, a jedini koji je ostao uz Niku od njegovog prvog dana na klupi Bayerna je njegov bivši trener, legendarni Ottmar Hitzfeld koji je Ligu prvaka osvajao kao trener Borussije i Bayerna.

"Od prvog dana sam bio uvjeren da će se Niko Kovač snaći na klupi Bayerna. On je vrlo pedantan trener koji posvećuje puno pažnje detaljima i veliki je motivator. Imao sam ga kao igrač u Bayernu i iako nije uvijek bio u prvih 11, uvijek je bio timski igrač i gurao momčad. Uvijek se brinuo da timski duh bude sjajan, što je vrlo važno, pogotovo od igrača koji nisu ključni", rekao je Ottmar poslije velike Nikine pobjede.

Klub iz Münchena uništio je goste prekidima. Načeo ih je njihov bivši stoper Mats Hummels u desetoj minuti.

"Sve to pokazuje karakter i fokus. Taktički govoreći, on je već radio čuda s Frankfurtom. Osobito gledajući lanjsko finale kupa u kojem se suočio s Bayernom i uspio ih iznenaditi. Tu je položio ispit i probio se kroz gustu Bundesligu. Srećom, Uli Hoeness i Karl-Heinz Rummenigge nastavili su vjerovati u njega i to se sada isplati, zato se dosljednost vratila Bayernovim igrama i pobjedama."

"Siguran sam u Kovačev uspjeh"

Nakon velikih riječi na Nikin račun, Ottmar, jedan od najvećih trenera svih vremena, stao je na loptu.

"U Bayernu morate osvajati naslove, za to ste i dovedeni. Za to i za razvoj nogometa. Kovačev uspjeh mjerit će se po titulama koje osvoji. To vrijedi za svakog trenera Bayerna, a Niko može osvojiti dvostruku krunu ove sezone. Čak i da osvoji samo jednu, postići će cilj. Vrlo sam siguran da će to uspjeti", zaključio je umirovljeni trener.

Hitzfeld je u karijeri dvaput osvajao Bundesligu s Borussijom te pet puta s Bayernom. Bio je i dvaput prvak Švicarske s Grasshopperom, a pritom je osvajao brojne kupove u obje zemlje.

Pred aktualnim njemačkim prvacima je šest kola do kraja Bundeslige. Imaju trenutačno bod više od Dortmunda.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 17:54