StoryEditor
banjaluka

Podnesen zahtjev za ukidanjem građevinske dozvole za vilu obitelji Dodik

Piše desk  /  12.10.2021., 14:24h
Gradska uprava Banjaluke podnijela je Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske inicijativu za ukidanje ili poništavanje građevinske dozvole izdane za izgradnju stambenog i stambeno-poslovnog objekta u Ulici Bože Varićaka u Banjoj Luci.

Inicijativa je podnesena nakon što je Urbanističko-građevinska inspekcija Grada Banja Luka u postupku inspekcijskog nadzora utvrdila da su građevinske dozvole za izgradnju navedenih objekata izdane u suprotnosti s važećim dokumentom prostornog uređenja za ovu lokaciju – Regulacijski plan „Centar –Aleja“, javlja RTVBN.

Kako su naveli postupajući inspektori, uočene nezakonitosti i suprotnosti u odnosu na planski akt odnose se na namjenu i plan parcelacije objekata, budući da je na predmetnoj parceli izdana građevinska dozvola za izgradnju individualnog stambeno-poslovnog objekta, umjesto planiranog višeobiteljskog stambeno-poslovnog objekta s pripadajućim nadzemnim parkingom i podzemnom parking garažom, uz što je izvršena parcelacija zemljišta na način koji nije u skladu s navedenim planskim aktom i koji onemogućava njegovu realizaciju.

Podsjećamo, povodom ovog slučaja gradonačelnik Draško Stanivuković je nedavno održao izvanrednu konferenciju tijekom koje je kazao da je po saznanju za ovaj slučaj u ožujku poslao gradsku inspekciju da utvrdi činjenice, ali je dobio lažni izvještaj, zbog čega je smijenjen i glavni gradski građevinsko-urbanistički inspektor.

“Vilu gradi obitelj Dodik, tvrtka Sirius i namijenjena je za njih, vidljivo je to iz dokumenata. Čega se god dotaknemo za tu obitelj je nelegalno”, kazao je Stanivuković.

Dnevnik.ba

04. svibanj 2024 20:24