StoryEditor
ŽUPANIJSKO TUŽITELJSTVO MOSTAR

Podnesen prijedlog za određivanje pritvora protiv oca i sina iz Konjica zbog pokušaja ubojstva

Piše desk  /  06.07.2022., 16:13h

Radi se o kaznenom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža kazna

Županijsko/Kantonalno tužiteljstvo HNŽ/K Mostar je podnijelo Prijedlog za određivanje pritvora Županijskom sudu Mostar, osumnjičenima A.V. (1988.), iz Konjica i A.V. (1958.), iz Konjica, za koje postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičeni A. V. kao supočinitelj  u stjecaju počinio kaznena djela Ubojstvo u pokušaju, Izazivanje opće opasnosti iz KZ-a F BiH i kazneno djelo iz čl. 65. st. 1.(a) Zakona o oružju i streljivu HNŽ/K-a, a drugoosumnjičeni A. V. kao supočinitelj u stjecaju počinio kaznena djela Ubojstvo u pokušaju i Izazivanje opće opasnosti iz KZ-a FBiH.

Naime, osumnjičeni se terete da su kao supočinitelji, noću 04.07.2022. godine oko 23,40 sati u ulici Kolonija u Konjicu, ispred ulaza  u zgradu Pivnice, počinili gore navedena kaznena djela, na način da su pucanjem iz vatrenog oružja (pištolja) u smjeru oštećenog H.L. i uz uporabu metalne palice i držalice od sjekire oštećenom nanijeli pet prostrijelnih rana u predjelu obje natkoljenice i lijevoj potkoljenici, dvije ustrijelne rane na desnoj ruci, te ozljede čela i lica, zbog kojih teških tjelesnih ozljeda je oštećeni žurno prevezen u SKB Mostar, gdje je podvrgnut operativnom zahvatu, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar.

Pritvor je osumnjičenima A.V. i A.V. predložen iz razloga jer postoji bojazan i naročite okolnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke događaja, te jer se radi o kaznenom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža kazna, koje kazneno djelo je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice kaznenog djela, pa bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.   

Županijsko tužiteljstvo HNŽ/K Mostar i PU Konjic poduzimaju i druge istražne radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela, navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba

25. srpanj 2024 10:24