Article_Top_970x250

Podignuta optužnica protiv zapovjednika OSBiH za korupciju

zloupotreba položaja

Podignuta optužnica protiv zapovjednika OSBiH za korupciju

stu 06, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: FENA

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv Ramiza Mićivode (1969), zapovjednika Oružanih snaga BiH, koji se tereti da je počinio kazneno djelo zlouporabe položaja ili ovlasti.

Ramiz Mićivod je rođen u Goraždu 1969. godine, a radi kao zapovjednik Oružanih snaga. On je uhićen prošle godine, a tužitelj Tužiteljstva BiH,nakon provedene istrage i prikupljenih dokaza, podigao je optužnicu.

Optuženi se tereti, da je u svojstvu vojne osobe, u činu pukovnika OS BiH, zaduženog za civilno-vojnu suradnju, u brigadi taktičke podrške u kasarni Rajlovac, zlouporabio svoj službeni položaj, kako bi sebi pribavio nezakonitu imovinsku korist.

On se tereti da je, koristeći svoj položaj, zahtijevao i dobio novac od osoba koje se bave poljoprivredom i koriste zemljište u blizini kasarne Rajlovac, kako bi im dopustio da koriste zemljište u vlasništvu OS BiH, za čije izdavanje i naplaćivanje nije ovlašten.

Prema navodima optužnice, optuženi se sastajao s oštećenima i zahtijevao novac, te je u dva navrata od oštećenih na dogovorenom mjestu preuzeo novac. Optuženi se tereti da je kao službena osoba u institucijama BiH prekoračio granice svojih službenih ovlasti te pribavio sebi protupravnu imovinsku korist i drugom nanio štetu, prenosi FENA.

Dnevnik.ba