StoryEditor

Podignuta optužnica protiv šestoro carinskih djelatnika UIO BiH

Piše D  /  21.02.2019., 04:02h

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju podigao je optužnicu protiv Senada Gavranovića, Gorana Kojića, Cvije Medić, Zorana Sredića, Stojana Gligića i Azre Kočan koji se terete za krivotvorenja službene isprave, odnosno nezakonitosti povezane sa izdavanjem carinskih isprava.

Optuženi se terete da su kao službene osobe u instituciji BiH, odnosno carinski djelatnici u UIO BiH carinske ispostave Gradiška, unosili neistinite, netočne i krivotvorene podatke u carinske isprave UIO, čime su omogućili drugim osobama da provedu proces carinjenja prilikom uvoza roba, a da roba nije prošla propisanu carinsku proceduru, prenosi Fena.

Istodobno, terete se da su u službene isprave unijeli neistinite podatke, koje su svojim potpisom i službenim pečatom ovjerili, a potom ih upotrijebili u službi kao da su istiniti, čime su počinili kazneno djelo krivotvorenja službene isprave.

Tužiteljstvo BiH će navode optužnice dokazivati pozivanjem deset svjedoka i stručnih vještaka i prilaganjem oko 200 materijalnih dokaza, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 01:59