Podignuta optužnica protiv bivšeg potpredsjednika hrvatske Vlade Miloševića i još trojice bivših ministaraPIXSELL
StoryEditor
hrvatska

Podignuta optužnica protiv bivšeg potpredsjednika hrvatske Vlade Borisa Miloševića i još trojice bivših ministara

Piše desk  /  26.10.2022., 10:30h

Državno odvjetništvo u Hrvatskoj podiglo je optužnicu protiv tri bivša Plenkovićeva ministra i nekadašnjeg potpredsjednika Vlade u slučaju nezakonite dodjele potpora malim poduzetnicima

Podignuta je optužnica protiv bivšeg potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića te bivših ministara Darka Horvata, Josipa Aladrovića i Tomislava Tolušića, potvrđeno je za 24 sata sa Županijskog suda u Zagrebu.

Darko Horvat, bivši ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine uhićen je u veljači ove godine zbog sumnje u zlouporabu položaja.

Horvat je prvi ministar u Hrvatskoj kojeg su uhitili za vrijeme trajanja mandata, a 'pao' je zbog poruka koje su pronašli u mobitelu Ane Mandac, a vezano uz nezakonite dodjele potpora malim poduzetnicima.

Istražitelji su pronašli popise tvrtki kojima bi se dodijelile potpore, a popis tih tvrtki su onda Mandac slali Boris Milošević, bivši potpredsjednik Vlade i Tomislav Tolušić, bivši ministar poljoprivrede.

Radilo se o tvrtkama u kojima su bili ljudi s kojima su politički povezani, a mnoge su bile u vlasništvu predstavnika manjina za koje je lobirao Milošević, tvrde istražitelji.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 05:56