StoryEditor
KOMENTIRAO STANJE U UKRAJINI

PODIGNUT STUPANJ PRIPRAVNOSTI HV Plenković: Pratimo i sva zbivanja u susjedstvu...

Piše desk  /  28.02.2022., 20:53h
Sve pratimo, ovo je jedno veliko ubrzanje povijesti. Sve što je izgledalo do 24. veljače je jedno, a nakon toga drugo. S velikim obzirom ćemo pratiti zbivanja i u našem susjedstvu, rekao je hrvatski premijer

Premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. poručio je kako su u kontaktu s Ukrajinom diplomatskim putem te dodao kako se Ukrajina treba fokusirati na funkcioniranje, obranu zemlje i mirovne pregovore. 

- Oni znaju na kojoj je strani Hrvatska. U Kijevu sam bio prije svih drugih lidera u 12. mjesecu, potpisao deklaraciju o potpori europskoj perspektivi Ukrajini. Oni dobro znaju tko im je prijatelj - poručio je, prenosi N1. 

Rekao je kako svaka zemlja postupa na način na koji misli da je dobro. 

- Znamo koje potrebe Ukrajina ima. Znamo kako je bilo početkom 90-ih ovdje - rekao je. Poručio je kako se nada miru i povlačenju ruskih snaga iz Ukrajine. 

- U ovom trenutku nemam dovoljno informacija o sadržaju tih govora. Informirat ćemo se tijekom današnjeg dana i sutra - rekao je, komentiravši pregovore ruske i ukrajinske delegacije koji su trajali više od pet sati u ponedjeljak. 

Dnevnik.ba

05. svibanj 2024 15:04